Ringo, il cavaliere solitario

De Amerikaanse burgeroorlog smeult nog na in dit door Mario Caiano geschreven western vehikel van Rafael Romero Marchent. Een bende voormalig soldaten voor het Zuiden voert een schrikbewind in het geïsoleerde stadje Springfield. Daar dit de industrialisering in de weg zit huren de plaatselijke autoriteiten een detective van het agenschap Pinkerton in. Deze moet de zaak eens doorlichten, maar er komt nog een kerel het stadje ingereden. Ook deze heeft het op de bende voorzien. Wie van beide nu de Pinkerton agent is blijft lang in het ongewisse, maar dat boeit ook voor geen meter. Dan is er nog prominent bendelid Kid, die voor morele dilemma's staat en verliefd is op de dochter van een corrupte machtige plaatsgenoot. Enfin, de twee vreemdelingen trekken samen ten strijde om de bende te grazen te nemen...
 
Ringo, il cavaliere solitario
 
Slappe spaghetti western waar ik me werkelijk doorheen moest worstelen. Het verhaal is gewoon slecht, met ontwikkelingen die niet goed zijn uitgeschreven, alsmede karakters die niet uit de verf komen.

Het acteerwerk is, met uitzondering van Piero Lulli, ook al van een bedroevend niveau. Met name Peter Martell, met zijn pijnlijke Giuliano Gemma imitatie, is zwaar onder de maat. Nog iets irritanter is Paolo Herzl die van acteren helemaal geen kaas heeft gegeten. Enkel de verfrissende schoonheid van de weinig geziene blondine Dianik Zurakowska is een lichtpuntje. Helaas heeft zij slechts enkele scènes, die nauwelijks enige functie hebben.

Spanning herbergt deze western niet. Er is tevens te weinig actie. Een vechtpartij hier en een gelost schot daar. Dat is het wel zo'n beetje. Slechts de brute afslachting van een familie mormonen door de bende biedt enige opwinding. Dat is natuurlijk erg weinig voor een film van tachtig minuten.

Hoewel de Duitse distributeur Koch Media goed werk leverde wat de dvd (titel: Ein Schuss Zuviel) aangaat, had men er mijns inziens beter aan gedaan het geld te steken in het uitbrengen van een obscure spaghetti western die er wel toe doet. Hiervan zijn, helaas, nog genoeg voorbeelden te bedenken.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Ringo, il cavaliere solitario
Ringo, il cavaliere solitario
Ringo, il cavaliere solitario
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Rafael Romero Marchent
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht