Arlington Road

Michael Faraday is een professor in terrorisme en aanverwante wetenschapsvelden. Zijn vrouw is een aantal jaar geleden overleden tijdens een van haar FBI-missies; een klap die Faraday nooit helemaal te boven is gekomen. Sindsdien woont hij met zijn enige zoontje en  zijn nieuwe vriendin in een typisch Amerikaanse buitenwijk. Als de familie Lang in de wijk komt wonen is hij erg verheugd. Zij hebben namelijk ook een zoontje en tussen beide blijkt het goed te klikken.

Alles lijkt dus koek en ei, maar Faraday begint zijn buurman te wantrouwen als deze blijkt te hebben gelogen over een bouwplan dat hij toevallig onder ogen kreeg. Hij begint in het verleden van Lang te duiken en ontdekt dan dat er een aantal rare voorvallen heeft plaatsgevonden. Zo heeft Lang een naamswijziging ondergaan en is hij ooit opgepakt in verband met een aanslag. Deze onthullingen maken Faraday nog achterdochtiger, maar ook erg paranoïde. Zijn vriendin is dan ook totaal niet blij met zijn gedrag. Zaken ontsporen volledig als Lang erachter komt dat Faraday hem aan het schaduwen is. Tot op dat moment is het voor de kijker onduidelijk wat de ware intenties van Lang zijn.

En in laatstgenoemde zin schuilt de kracht van deze thriller. Arlington Road weet je namelijk tot het einde in het ongewisse te laten over de intenties van de hoofdrolspelers. Regelmatig zul je je afvragen wat buurman Lang van plan is en of hij wel of niet te vertrouwen is. Faraday is zelf echter ook niet gevrijwaard van de nodige verdeningen van de kant van de kijker, omdat zijn gedrag ook niet bepaald zuiver op de loupe is. Er kan dan ook met recht van een behoorlijk intelligente thriller gesproken worden.

Een en ander staat of valt vanzelfsprekend met de kwaliteit van de hoofdrolspelers. Gelukkig hoeft daaraan niet getwijfeld te worden. Zowel Jeff Bridges als Tim Robbins zetten een van de betere rollen uit hun carrière neer. Daardoor blijft deze film altijd geloofwaardig en kun je je perfect inleven in hun onderlinge twist. Slechts op het allerlaatst vliegt het verhaal van Arlington Road mijns inziens een klein beetje uit de bocht. Maar omdat ik het verhaal hier niet wil verklappen, zal ik je die ontwikkeling onthouden.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- The Game (thriller : 8)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Chinatown (thriller / misdaad : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Arlington Road
Arlington Road
Arlington Road
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand