Wristcutters: A Love Story

Wristcutters: A Love Story

In de film Wristcutters: A Love Story wordt ons een alternatief leven na de dood voorgeschoteld voor mensen die zelfmoord hebben gepleegd. Zij komen namelijk in een alternatieve werkelijkheid van de aarde terecht, waar enkel mensen die een einde aan hun eigen leven hebben gemaakt zijn. Zo bevindt ook Zia zich in deze wereld nadat hij zijn polsen heeft doorgesneden. Als hij hoor dat ook zijn ex-vriendin zelfmoord heeft gepleegd, besluit hij haar te gaan zoeken. Samen met zijn beste vriend, de Rus Eugene, reist hij door het hiernamaals (lees: Amerika). Al gauw komen ze Mikal tegen, die ze tijdens hun tocht zal vergezellen. Zia ontwikkelt gevoelens voor haar, maar heeft twijfels of ze wel echt zelfmoord heeft gepleegd. Als ze banden blijkt te hebben met de 'People In Charge' raakt hij haar kwijt.
 
Wristcutters: A Love Story

Met het verhaal van Wristcutters: A Love Story is, zoals je kunt lezen, niet al te veel mis. Het biedt een origineel uitgangspunt en voldoende memorabele figuren om een prachtfilm aan op te hangen. Helaas doet regisseur Goran Dukic erg weinig met dit interessante gegeven. De film is vooral een road movie geworden, die niet bijzonder genoeg is om zich van andere films in dat genre te onderscheiden. Het is niet meer dan een lange reis, waarbij er allerlei aparte gebeurtenissen en personen worden ontmoet, zonder een echt boeiende plot te hebben. De bijzondere wereld waarin dit plaats vindt wordt daarbij slechts sporadisch gebruikt als interessant decor om deze ontmoetingen tegen weer te geven.
 
Wristcutters: A Love Story

De Russische reisgenoot van de hoofdrolspeler en de grappen die daaromtrent worden gemaakt zijn dan weer erg melig van aard en lijken gerecyclet uit een film Everything Is Illuminated. Ten slotte ligt het tempo van deze film vaak te laag, wat met zijn korte speelduur eigenlijk onvergeeflijk is. Wristcutters: A Love Story heeft het hart op de goede plaats zitten en had een goede prent kunnen zijn, als er voor een meer gewaagde uitvoering was gekozen. Nu is de uitwerking vooral erg braaf.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 5 7 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Walk the Line (drama / romantiek : 8)
- Keetje Tippel (drama / romantiek : 7)
- Eternal Sunshine of the Spotless Mind (drama / romantiek : 6.5)
- Lucky You (drama / romantiek : 6)
- American Beauty (drama / humor : 9)


Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Wristcutters: A Love Story
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand