Uno dopo l'altro

Uno dopo l
 
Stan, een bebrilde kerel, rijdt een stadje binnen. Er is zojuist een bankoverval gepleegd die in de schoenen van een Mexicaanse bende wordt geschoven. De werkelijke verantwoordelijken willen de Mexicanen uitroeien. Uiteraard zijn de gevoelens geheel wederzijds. Er lijkt zich een variant op A Fistful of Dollars te gaan ontspinnen, wanneer Stan voor beide bendes aan de slag gaat. Gelukkig zit het zo afgezaagd niet in elkaar en blijkt Stan zijn eigen agenda te hebben...
 
Uno dopo l
 
Spaghetti western die zijn werk redelijk doet, zonder hierbij de beschikking te hebben over al te veel middelen. Met name een aantal elementen in de geweldssfeer maken de prent de moeite waard. Hoofdrolspeler Richard Harrison draagt de film met zijn vertolking. Het is een van de betere rollen uit het omvangrijke oeuvre van de acteur.
 
Uno dopo l
 
Nb spoilers
Op veel vlakken is de film standaard. Met name de vervelende, uitgezeken, muziek doet de film weinig goed. Bovendien is een aantal verwikkelingen knullig gebracht en is het einde naar mijn smaak te flauw. Een sadistische wraaktocht wegens de moord op zijn broer lijkt namelijk Stan´s motivatie te zijn. Da's te billijken, maar uiteindelijk blijkt Stan het genie te zijn achter de bankoverval. Na de ene bende compleet weg te vagen en de andere op pad te sturen met zakken stenen, lijkt hij het goed voor elkaar te hebben. Het werd echter allemaal doorzien door een vrouw, waarmee hij nu zit opgescheept. Voor een personage dat overal aan denkt, hij heeft zelfs een arsenaaltje brillen bij zich voor het geval er weer eens een van zijn neus wordt geslagen, heeft Stan dat toch niet goed bekeken. Een domme komische twist op het nippertje die totaal niet past bij de grimmige sfeer van het laatste half uur. Over het geheel genomen ben ik echter gematigd positief over de film.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Uno dopo l`altro
Uno dopo l`altro
Uno dopo l`altro
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand