Mil gritos tiene la noche

De eerste scène hakt er meteen goed in; letterlijk wel te verstaan. Een jong gastje is een puzzel in elkaar aan het zetten. Hij is goed in puzzelen, want de naakte vrouw die erop staat is reeds aardig zichtbaar. Maar dan betrapt zijn moeder hem en deze is niet gediend van de vieze puzzel. Ze gooit de puzzel door de kamer. Hierop pakt het zoontje een bijl en begint op zijn moeder in te hakken, waarna hij haar dode lichaam in stukken zaagt. Voor de politie hoeft hij enkel maar wat te huilen om zijn onschuld te bewijzen. Dat hij onder zijn moeders bloed zit wordt over het hoofd gezien.
 
Mil gritos tiene la noche
 
De openingsscène is dus erg leuk en belooft een heerlijke pulpfilm. Ook meteen na de opening titles is het voor de gruwelliefhebbers smullen geblazen. Het is inmiddels veertig jaar later en een maniak met een kettingzaag zaagt het hoofd van een studente af. Uiteraard is het mannetje van vier decennia ervoor aan het werk. Maar de vraag is wie dat dan is. De verdenking valt in eerste instantie op de norse tuinier van de campus, die er inderdaad uitziet als een maniak, doch later blijkt dat hij het niet is. De politie staat voor een raadsel terwijl er steeds meer studentes op gruwelijke wijze doodgaan...
 
Mil gritos tiene la noche
 
Cultklassieker van Spaanse bodem die zonder meer, al is het maar eens, het bekijken waard is. De voorgeschotelde gruweldaden zijn heerlijk wansmakelijk weergegeven, hetgeen de horrorfan zeker zal bekoren. Het achtergrondverhaaltje van de maniak is al even geinig: Van lichaamsdelen van verscheidene vrouwen is deze zieke geest bezig een puzzel in elkaar te zetten.

Voor de rest hoef je het niet te doen en is het simple slasher kost: Campus verwikkelingen, wat tieten en hier en daar een verdwaalde cultacteur. Op het einde wordt de moordenaar ontmaskerd en door zijn hoofd geschoten. Ook al vrij standaard, maar hierna heeft de film nog een laatste ´geintje´ in huis dat bijzonder aardig is.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Mil gritos tiene la noche
Mil gritos tiene la noche
Mil gritos tiene la noche
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand