Triangle

Deze film begint al een psychologische thriller. In de openingsscène maken we kennis met een jonge moeder, Jess, die haar zoontje tracht te troosten. Het manneke is geschrokken van iets of iemand, en is bovendien autistisch, en dus compleet in de war. Jess heeft afgesproken met een jonge man, Greg, die een oogje op haar heeft en haar heeft uitgenodigd voor een boottochtje met hem en enkele van zijn vrienden. Ze gedraagt zich vreemd en de anderen worden bang van haar, maar ze vertrekken toch voor hun boottochtje … en dan geraken we snel in een geheel ander soort film verzeild.
 
 Triangle
De boot geraakt in een elektrische storm en kapseist. Gelukkig komt er zojuist een oceaanstomer voorbij. De schipbreukelingen gaan aan boord en ontdekken dat het schip geheel verlaten is, terwijl er kort daarvoor nog passagiers aanwezig moeten zijn geweest. Jess heeft de vreemde gewaarwording dat ze ooit eerder op het schip is geweest, en vindt dan plots een collier dat ze kort daarvoor heeft verloren. In een badkamer vinden Greg en zij vervolgens een in bloed geschreven oproep om naar de theaterzaal te gaan.
En dan duikt er een gemaskerde vreemdeling op, die is gewapend met een vuurwapen en de mensen één voor één begint af te knallen. Na enkele minuten is enkel Jess nog in leven.
En dan ontdekt Jess wie de gemaskerde is:
 
Triangle 
Zijzelf.

Triangle is een van de vreemdste films die ik de laatste tijd gezien heb. Er zijn sterke referenties aan een hele reeks bekende films (iedereen zal de verwijzingen wel herkennen), en ook het centrale idee (ik verraad dat hier niet) is al eens eerder gebruikt, maar de uitwerking is vrij uniek. De sfeer is vanaf het eerste moment onheilspellend, dreigend, en de wendingen zijn zo talrijk dat je als kijker alle aandacht nodig hebt om het spoor niet bijster te geraken. Melissa George is voortreffelijk in de hoofdrol en ze loopt de hele tijd rond in hotpants, wat ook geen echt nadeel is. Triangle is niet perfect. De handeling en de wendingen krijgen in het tweede gedeelte van de film iets repititiefs, waardoor de spanning wat wegzakt, maar de ontknoping is dan weer een voltreffer.
Een aanrader.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)
- Eden Lake (horror / thriller : 7)
- Red Dragon (horror / thriller : 7)
- 13 Sins (horror / thriller : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Triangle
Triangle
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand