La noche de las gaviotas

La noche de las gaviotas
 
Dokter Henry Stein is overgeplaatst naar een oud vissersdorp, om daar de vertrekkende dokter te vervangen. Spoedig merkt het echtpaar dat de plaatselijke bevolking niet om hun aanwezigheid staat te springen. Bovendien gebeuren er ´s nachts vreemde dingen. Meeuwen cirkelen dan luidruchtig boven de zee en er hebben merkwaardige processies plaats. Het dorp draagt een vloek met zich mee. Het kasteel van het dorp vormt namelijk de thuisbasis van een sekte ondode ridders. Elke zeven jaar dienen er op zeven achtereenvolgende nachten, zeven jonge vrouwen te worden geofferd...
 
La noche de las gaviotas
 
Sfeervolle afsluiter van de Blind Dead reeks van regisseur Amando de Ossorio. De film is goedkoop gemaakt, maar het is knap hoe met minieme middelen een geslaagde griezelaar is gemaakt. La noche del gaviotas is niet weg te zetten als een simpele zombiefilm, want de film herbergt daarvoor teveel diepgang. Het concept van een gesloten gemeenschap die gebukt gaat onder een kwade invloed wordt goed uiteen gezet. De zombies zijn hierbij feitelijk van secundair belang, al vertegenwoordigen ze een symbolische waarde.
 
La noche de las gaviotas
 
Slechts een ding is problematisch bij deze productie, te weten de nachtelijke scènes. Er was duidelijk geen geld om hierbij voor een goede belichting te zorgen. Derhalve werden de betreffende fragmenten in diverse gradaties van schemer opgenomen. Enigszins zonde en het werkt in beginsel ietwat verwarrend, doch er valt doorheen te prikken.
 
La noche de las gaviotas
 
Nu ik alle vier delen heb gezien, kan ik concluderen dat de Blind Dead serie een van de betere horror reeksen is. De zombies in kwestie behoren tot de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden van deze ondode creaturen in de filmgeschiedenis. Ze vormen de rode draad in een reeks waarvan geen enkel deel hetzelfde is, een originele aanpak die mijn waardering heeft. Het zijn films die het vooral moeten hebben van sfeer en deze wordt, over het algemeen, uitstekend overgebracht. Niettemin is ook de horrorcomponent dik in orde. Met uitzondering van het derde deel, dat kwalitatief een dissonant vormt, kan ik deze reeks dan ook van harte aanbevelen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 8 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?La noche de las gaviotas
La noche de las gaviotas
La noche de las gaviotas
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand