La noche del terror ciego

Virginia, een labiele jongedame, springt van een trein, wanneer blijkt dat haar vriendje haar vriendin leuk vindt. De machinist peinst er niet over hiervoor te stappen. Er zijn namelijk ruïnes die, in de veertiende eeuw, het huis waren van een ridderorde / satanische sekte. Laat het net nou net de ruïnes zijn waar Virginia besluit te gaan kamperen.

Volgens de legende deed de ridderorde de vreselijkste dingen in hun heidense wens om onsterfelijk te worden. Uiteindelijk had het recht gelukkig zijn beloop en werden de ridders aan bomen gehangen totdat de kraaien kwamen om hun ogen uit te pikken.
 
La noche del terror ciego
 
Virginia ondervindt echter aan den lijve dat de ridders niet dood zijn, maar ondood. De zombieridders zijn blind, maar dat is niet echt een voordeel. Je begrijpt namelijk dat er snel gegild gaat worden. Bovendien zijn de ridders sterk in aantal en kunnen ze, weliswaar in slowmotion, paardje rijden.

Enfin, Virginia wordt levenloos teruggevonden met wonden die aantonen dat er door minimaal een dozijn verschillende gebitten aan haar is geknabbeld. De politie verwerpt de legende en vermoedt dat een bende smokkelaars, ter afschrikking, deze misdaad pleegden. Virginia's vrienden geloven dit niet en gaan samen met de verdachte smokkelaars op pad om de waarheid boven tafel te krijgen...

Klassieker in het zombiegenre en niet voor niets. De film doet vrij weinig fout en slaagt erin een uitstekende griezelsfeer neer te zetten. Het tempo van de film ligt laag, vergelijkbaar met dat van de zombies. Normaliter is dat een punt van kritiek, doch hier niet. De film weet de zintuigen namelijk continu te stimuleren.
 
La noche del terror ciego
 
Het verhaal achter de zombies is vrij cool. Het wordt tevens goed uitgediept middels enkele grafische flashbacks, waarin onder meer een mooie meid gefolterd wordt.

De ruïnes zijn een geweldige locatie voor een zombiefilm. De zombies zelf zien er zeer overtuigend uit; smerige- en afschuwwekende ridders met doodshoofden. De plaatjes die het oplevert wanneer ze in de schemer paardrijden zijn magnifiek in hun eenvoud.

Tot slot zijn ook de gruwelscènes dik in orde, terwijl er tevens aan een vleugje erotiek is gedacht. Al met al een dijk van een zombiefilm die nog een drietal vervolgen zou krijgen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 8 6 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)
- Stacy (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?La noche del terror ciego
La noche del terror ciego
La noche del terror ciego
La noche del terror ciego
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand