La ragazza di Via Condotti

Nog voor de titels van het scherm rollen wordt een vrouw gewurgd door haar minnaar. Het slachtoffer was de zuipende echtgenote van privé detective Sandro Mattei (Frederick Stafford). De moordenaar is niet snugger geweest en liet een foto achter op de plaats delict. Hierop staat, naast een motorrijder, de mooie Laura Damiani (Femi Benussi). Hoewel Mattei niet heel rouwig is, daar was het het huwelijk niet naar, vindt hij dat niemand zo verdient te sterven. Bovendien vormt de foto een goed aanknopingspunt en dus besluit hij de moord op zijn vrouw te gaan onderzoeken.
 
Laura blijkt een omhoog gevallen snol te zijn. Ze heeft nu een luxe leventje, en een boetiek op de Via Condotti, omdat ze aanpapt met een schimmige miljonair. Deze advocaat behartigt toevalligerwijs ook nog eens de nalatenschap van Mattei´s vrouw. Enfin, Laura wordt gechanteerd door de moordenaar met compromitterende foto´s. Ze zwijgt daarom over diens identiteit, hetgeen tot meer slachtoffers leidt. Zo schiet een labiele pooier zichzelf door het hoofd daar hij ervoor dreigt op te draaien. En dan is Mattei ook nog eens verliefd op Laura...
 
La ragazza di Via Condotti
 
Special Killers is een ondermaatse misdaad thriller met een zeer slap verhaal. Bovendien wordt er zeer veel in gepraat. En dat is niet best, gezien het feit dat de dialogen vrij slecht zijn. Dit zal tevens te maken hebben met de Engelse nasynchronisatie die ook al te wensen over laat. Hoe de slappe plot zich ontrafelt is vrij tenenkrommend. Reeds vroeg in de film weten we dat de moordenaar Laura´s broertje Mario is. Mattei´s vrouw moest sterven omdat ze iets wist van de drugshandel van de advocaat, de minnaar van Laura. De drugshandel van de strafpleiter wordt tussen neus en lippen door genoemd, maar is mijns inziens veel interessanter om te belichten dan de, uiterst voorspelbare, achtergrond van Laura.

Alle afgezaagdheden leiden tot veel te veel geklets en slechts sporadisch tot actiescènes waarin wordt geschoten. Deze fragmenten zijn enigszins de moeite waard. Ook een auto achtervolging is aardig en de auto van de irritante Mario (Simón Andreu) wordt opgeblazen. Het is echter te weinig om deze slappe boel leven in te blazen. Eigenlijk doet de film slechts een ding echt goed en dat is het in beeld brengen van de mooie Femi Benussi, die met zeer grote regelmaat uit de kleren gaat. Dit gegeven verandert mijn beoordeling van `zeer slecht` in `gewoon slecht`. Maar ja, daarvoor koop je evenmin veel. Gewoon overslaan deze meuk.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 3 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Narc (thriller / misdaad : 7)
- Vertigo (thriller / misdaad : 6.5)
- The Exterminator (thriller / misdaad : 6)
- Milano odia: la polizia non può sparare (misdaad / thriller : 7.5)
- King of New York (misdaad / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?La ragazza di Via Condotti
La ragazza di Via Condotti
La ragazza di Via Condotti
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht