Uno sceriffo tutto d'oro

Uno sceriffo tutto d
 
Outlaw Arizona Roy zien we in het begin van de film, wegens zijn criminele activiteiten, alleen maar meer waard worden. Hij wordt gesnapt, berecht en heeft nu een strop om zijn nek. Sheriff Jeff Randall weet de executie ternauwernood te voorkomen. Roy moet nameljk getuigen in een belangrijke zaak en mag daarna gerust worden opgehangen. Het is gelul van Randall, maar hij weet de outlaw mee te krijgen. In werkelijkheid is de sheriff niet tevreden over zijn salaris en dat maakt hem corrupt. Hij heeft het plan uitgedacht om een half miljoen dollar aan goud te roven en heeft hiervoor Arizona Roy als medeplichtige nodig.
 
Uno sceriffo tutto d
 
De overval is goed uitgedacht: Een onherkenbare Arizona Roy overvalt de koets die onder leiding staat van de sheriff en deze zorgt uiteraard voor een vlekkeloze medewerking. Roy duikt onder in een saloon waar verder niemand is, behalve de eigenaar en zijn vrouw. Deze Jane heeft echter al snel in de smiezen dat Roy iets waardevols bij zich heeft. Terwijl Roy en de eigenaar elkaar met de vuisten bewerken, betoont de vrouw zich de slimste van de drie door te vluchten met het goud.
 
Uno sceriffo tutto d 
 
De sheriff dient ondertussen zijn ontslag in; zogenaamd omdat hij niet kan leven met de 'grote fout' die hij heeft gemaakt. Hij gaat op weg naar de verbergplaats van Roy, maar het goud is dus weg. En Roy ook, die achter Jane aan is. Ze kan niet veel van het goud genieten, want prompt is ze het kwijt aan de bende van de Mexicaan Vargas. Nu moet de sheriff het daar zien los te peuteren...
 
Uno sceriffo tutto d
 
Tamelijk obscure spaghetti western van Osvaldo Civirani en best een leuke. De opzet is simpel en het einde vrij slecht, maar de film weet over het algemeen voor plezierige afleiding te zorgen. Jacques Berthier en Luigi Giuliani waren mij tot voor kort onbekend, maar ze vertolken de hoofdrollen op aardige wijze. De subtiele, en minder subtiele, humor zorgen voor het vertier. Bovendien zijn de vuistgevechten en schietpartijen in orde. Hoewel ik de film waarschijnlijk snel weer zal vergeten is hij het opzoeken waard geweest.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Uno sceriffo tutto d`oro
Uno sceriffo tutto d`oro
Uno sceriffo tutto d`oro
Uno sceriffo tutto d`oro
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand