Enforcer from Death Row (Ninja Assassins)

De World Organization of Peace is een geheime internationale organisatie die clandestiene en-of subversieve activiteiten in de landen die lid zijn de kop moet indrukken. Verscheidene agenten worden op een aantal brute moorden in Manilla gezet, om vervolgens ook zelf bruut te worden afgeslacht. Wanneer de vredesorganisatie nog nauwelijks agenten over heeft, klopt ze ten einde raad aan bij  kung fu vechter en ex-soldaat T.L. Young, die in de dodencel aan het wachten is op zijn executie. Young zal zijn vechttechnieken moeten aanwenden tegen een internationale bende moordenaars. Zijn tegenstander heeft een legertje ninja's ingeschakeld om Young te stoppen in zijn missie...
 
`The new king of kung fu` schreeuwt de poster van de film over hoofdrolspeler Leo Fong. De man schijnt inderdaad van wanten te weten als het op martial arts aankomt, maar dat zou je naar aanleiding van Enforcer from Death Row absoluut niet zeggen. Het vechten in de film ziet er werkelijk vreselijk uit en mist elke mate van opwinding. Hier komt bij dat de prutsende ninja´s in hun ridicule kostuums nog het onderspit zouden delven tegenover de gemiddelde kleuter. Een erg goede acteur was Fong getuige deze film ook al niet. Maar dat geldt voor wel meer mensen in de rolbezetting. Cameron Mitchell is een van de ´bekende´ namen in de film en dat wordt op sommige VHS hoezen dan ook als trekker gebruikt. Ik heb de beste man niet kunnen ontwaren. Nazoeken leert dat de acteur hooguit een halve minuut in beeld is.
 
Van de plot valt weinig speculaas te maken. De prent schijnt dan ook uit materiaal afkomstig uit twee of drie verschillende films te zijn opgebouwd. Het begin is nog te volgen. Fong ontsnapt aan de gaskamer en wordt ingehuurd voor zijn missie. Hierna wordt de film hopeloos onnavolgbaar. Het enige dat tot de verbeelding spreekt zijn de voornoemde domme gevechten, de tieten en het zinloze geweld. Er wordt wat afgemarteld met onder meer soldeerbouten en er vindt, uit het niets, een verkrachting van een vrouw plaats. Een vadsige kerel met een te klein t-shirt vol met ranzige vlekken is, om verkeerde redenen, ook tamelijk memorabel.
 
De finale van deze Filipijnse bagger wil ik je niet onthouden. Een man ontsnapt middenin de stad uit een appartement, heeft binnen tien seconden niets dan water om zich heen, om vervolgens aan land te komen in de middle of nowhere alwaar hij een auto jat. Huh? Op wonderlijke wijze is Fong hem toch op het spoor met zijn helicopter. Dit vliegtuig is uitgerust met iets dat zich goed laat vergelijken met een kermisgrijpertje. Jaja, er gaat gebeuren wat je denkt... De enige twee verschillen met de kermis zijn dat Fong er geen euro in heeft hoeven gooien en ook nog eens prijs heeft. De auto wordt gegrepen en in zee laat Fong de slechterik, op toch tamelijk sadistische manier, verzuipen. Kijk, dat zijn nou de helden achter de schermen verantwoordelijk voor de wereldvrede. Mooi, man!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 3 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Enter the Dragon (martial arts / actie : 7.5)
- Ninja: Shadow of a Tear (martial arts / actie : 6.5)
- Ninja Demon's Massacre (actie / martial arts : 6.5)
- Yojimbo (martial arts / misdaad : 8.5)
- Gekitotsu! Satsujin ken (martial arts / misdaad : 8)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Enforcer from Death Row (Ninja Assassins)
Enforcer from Death Row (Ninja Assassins)
Enforcer from Death Row (Ninja Assassins)
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac België, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht