Freddy Got Fingered

Je hebt wel eens van die avonden dat je een beetje kansloos aan het zappen bent op je tv. Meestal eindigt dat in een grote flopper omdat er geen flikker op is. Maar soms zie je een bekende persoon en blijf je daar naar kijken. In mijn geval ging dat deze keer om Tom Green. Deze vrij vage gast ken ik van MTV waar hij een soort Jackass-achtige talkshow had. Nou vooruit, kijken dan maar dacht ik.

Freddy Got Fingered heet de film waar ik naar keek. Tom Green speelt een enorme loser die weer terug komt wonen bij zijn ouders nadat zijn striptekenaar-carriƩre geflopt is. Zijn vader is daar niet zo blij mee en behandelt Tom behoorlijk slecht. Dan zet hij een plannetje in werking waarin hij zijn vader aanklaagt wegens incest met Tom`s 25 jaar oude broer Freddy.

Het verhaal van deze film boeit eigenlijk helemaal niet. Het is meer een framework waarbinnen Tom Green zijn bizarre grappen kan laten zien. En bizar zijn zijn grappen zeker. Een paar voorbeelden:
- Tom voert een van zijn grootste wensen uit. Het aftrekken van een paard terwijl hij gilt dat hij een boer is.
- De invalide chick van Tom heeft een vrij rare fetish. Ze komt klaar als er heel hard met een bamboestok op haar verlamde benen wordt geslagen.
- En het hoogtepunt; Tom doet in een ziekenhuis alsof hij een dokter is. Hij helpt een zwangere vrouw bevallen, bijt met zijn mond de navelstreng door, en slingert de baby vervolgens rond aan de navelstreng zodat deze gaat huilen.

Klinkt wel geinig denk je nu misschien. En ach ja, deze stukjes zijn best wel vermakelijk. Maar, wat is Freddy Got Fingered een slechte film zeg, onvoorstelbaar slecht zelfs. Ik kan niet precies uitleggen wat er zo slecht aan is, maar dat merk je wel als je een keer kijkt. Het schijnt dat het de bedoeling was van Tom Green om de slechtste film ooit te maken. Daar is ie best wel redelijk in geslaagd. Deze film scoort dan ook goed in IMDB`s worst 100 movies everrrr....

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 3 5 5 2

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Freddy Got Fingered
Freddy Got Fingered
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand