Xin jing cha gu shi (New Police Story)

Xin jing cha gu shi (New Police Story)

Politie-inspecteur Chan wordt gedist door een groep criminelen die het continu voor elkaar krijgt om de grootste banken van Hong Kong te overvallen. Wanneer hij de groep op het spoort komt, valt hij met een klein leger agenten een gebouw binnen. De criminelen hebben het gebouw echter helemaal ingericht met vervelende fysieke puzzels, waardoor de agenten allemaal ten prooi vallen aan de slechterikken. Chan krijgt een kans om hun leven te redden, maar slaagt hier helaas niet in. Resultaat: veel dode politieagenten, gelukkige criminelen, en een inspecteur die ontslag neemt en aan de drank gaat. Maanden later wordt Chan benaderd door een jonge gast die de bankovervallers keihard aan wil pakken. Door het jeugdig enthousiasme weet Chan zich aan de drank te onttrekken. Wanneer zijn vrouw ook nog in de praktijken van de bad guys wordt betrokken, is het voor hem duidelijk: politie-inspecteur Chan is terug, met slechts een missie.

Xin jing cha gu shi (New Police Story)

New Police Story is een herbewerking van de Hong Kong actie-komedie Police Story, tevens met Jackie Chan in de hoofdrol. Ten opzichte van het origineel is er wat betreft verhaal niet veel veranderd, waardoor gerust gesproken kan worden van een letterlijke remake. New Police Story heeft twee sterke troeven in huis: het eerste half uur, waarin de criminelen aan de kijker worden voorgesteld, en het tweede half uur, waarin de criminelen door de politie worden opgerold. Het tussenliggende uur wordt niet gebruikt voor actie, maar voor een poging tot karakteruitdieping.

Jackie Chan staat niet bepaald bekend om zijn fantastische acteerwerk. Hij kan een leuk portie martial arts en weet in zijn gevechten inventief met objecten in de omgeving om te gaan. Deze combinatie heeft hem de status van topacteur gegeven. In deze prent wil hij een nieuwe vaardigheid aan zijn cv toevoegen: emotie tonen. Nou dat had hij dus beter niet kunnen proberen. Chan’s pogingen zijn van dergelijk miserabel niveau, dat zelfs lachen om zijn slechte pogingen niet lukt.

Als er door de makers niet gekozen was voor een middenstuk van een uur en een jankende Jackie Chan, dan was er van een prima film sprake geweest. De opening zit inventief in elkaar en het spel dat de criminelen met Chan spelen is uiterst vermakelijk. Ook op het einde, met een spectaculaire achtervolging door Hong Kong en een coole shootout in een LEGO-winkel, is niets aan te merken. Echter, een film van twee uur, waarvan een uur het aanzien niet waard is, kan geen goede beoordeling krijgen. De sentimentele laatste twee minuten van New Police Story maken deze keuze tot toekenning van een onvoldoende overigens niet al te moeilijk.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 4 6 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- Kingsman: The Secret Service (actie / humor : 7.5)
- Kingsman: The Golden Circle (actie / humor : 7.5)
- Crank: High Voltage (Crank 2) (actie / humor : 7)
- Deadpool (actie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Xin jing cha gu shi (New Police Story)
Xin jing cha gu shi (New Police Story)
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
The Perks of Being a Wallflower:
liuy54321...
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Hong Kong
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht