Paths of Glory

Deze film speelt zich af gedurende de vreselijke loopgravenoorlog van WO1. The high command van het Franse leger geeft bevel om een verrotte heuvel in te nemen. Het zal veel levens kosten, maar het opperbevel moet wel zijn imago blijven behouden natuurlijk. De ene helft van de legereenheid komt halverwege niemandsland en keert in paniek terug. De andere helft kan niet eens hun loopgraf uit omdat er een constante regen van mitrailleurs is. De opperbevelhebber geeft bevel om artillerie op dit groepje af te vuren om ze alsnog de loopgraven uit te krijgen. Dit bevel wordt genegeerd. De aanval mislukt gigantisch.

Okee, nu begint de film. Mislukt door cowardise van de soldaten, oppert de opperbevelhebber. De commandant van de troepen weet echter dat de aanval een wanhoopsdaad was en dat de mannen deden wat ze konden. 100 man moeten gefusilleerd worden beveelt echter deze opperbevelhebber! De commandant weet dit nog naar beneden te praten tot 3. Nu probeert hij deze 3 ook te redden. Voor het vreselijk partijdige gerechtshof voert hij feit na feit aan waaruit blijkt dat de 3 mannen heldhaftig hadden gehandeld, maar er wordt niet geluisterd. De commandant ervaart de gruwelijkheid van het Franse opperbevel.

Dit is een oude zwart/wit film. Ik heb hem onder oorlog gescharreld, maar drama of speelfilm had ook wel gekund. Het is waarschijnlijk de eerste film die het opperbevel zwart maakt en in die zin toen het uitkwam waarschijnlijk vrij controversieel. Zoals wij gewend zijn van Kubrick, worden weer kenmerkende personages neergezet en zijn de settings zeer zorgvuldig in elkaar gezet! Natuurlijk zijn explosies en dergelijke outdated, maar dit is niet storend aangezien het bijzaak is in de film. Wat mij betreft wederom een toppert van Kubrick. Wel ergens in het midden van zijn uitgebreide lijst aan toppers!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 8.5 8 8 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Lawrence of Arabia (oorlog / drama : 8.5)
- Patton (oorlog / drama : 7.5)
- No Man`s Land (oorlog / drama : 7)
- From Here to Eternity (drama / oorlog : 7)
- Platoon (oorlog : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Paths of Glory
Paths of Glory
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand