Milano: il clan dei Calabresi

Milano: il clan dei Calabresi
 
Paolo Mancuso heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Als maffioso verdient hij bakken met geld, zijn loopjongens likken zijn handen als honden en hij heeft een mooie vrouw. En dit alles terwijl hij niet eens een strafblad heeft. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het vernislaagje is heel dun. Paolo is verwikkeld in een bende oorlog over territorium en zijn onderdanen en zijn ex-vrouw blijken verraderlijke wezens. Dit komt aan het licht als op een avond wordt gepoogd Paolo te vermoorden. Paolo onstnapt na een wilde achtervolging ter nauwernood aan de dood. Wanneer hij echter een dodelijk virus oploopt na te zijn gevlucht in een laboratorium en hij nog maar een dag te leven heeft, tenzij hij wordt behandeld, verspreidt dit nieuws zich als een lopend vuurtje. Zijn 'trouwe' familie keert zich tegen hem. Daar er een epidemie dreigt, is niet alleen de rivaliserende bende, maar ook de politie naar hem op zoek. Paolo zit in het nauw en moet tijdig een dokter zien te vinden, maar dat is lastig als de hele stad in je nek hijgt...
 
Milano: il clan dei Calabresi
 
Deze film maakt tijdens de opening credits al duidelijk waarmee je van doen hebt. Ik had mezelf nog niet geïnstalleerd op de bank, of er werd reeds een jong hoertje bedreigd en aangerand door een stuk of vijf gangsters. De vrouwonvriendelijkheid van de prent vindt zijn hoogtepunt in een scène waarin een vrouw wordt vastgebonden aan bed, waarna vervolgens haar huis in de hens wordt gezet. Maar misschien ben ik hier wat seksistisch. Eigenlijk is de film vooral mensonvriendelijk. De mannen in de film komen er niet veel beter vanaf. Ze worden in elkaar gemept, doodgeschoten, bewerkt met een medisch instrument of zelfs gestenigd. En dan ben ik vast nog enkele geweldsdaden meer vergeten. Welkom in het wereldje van de gemiddelde Milanese gangster.
 
Milano: il clan dei Calabresi
 
Dit is hoe ik het graag zie: Een simpel verhaaltje met verachtelijke personages, bruut geweld en wat naakte dames dat vlot gebracht wordt. Door het tempo en de genoemde ingrediënten weet de prent de hele tijd goed te beklijven. Deze b-film doet er in elk geval alles aan om je geen moment te vervelen. Een topper is het niet, maar zeer zeker wel een lekker tussendoortje.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Scarface (misdaad : 10)
- Reservoir Dogs (misdaad : 8)
- Miller`s Crossing (misdaad : 8)
- Die xue shuang xiong (The Killer) (misdaad / actie : 8)
- Scarface (misdaad : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Milano: il clan dei Calabresi
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand