Anche per Django le carogne hanno un prezzo

Anche per Django le carogne hanno un prezzo

De bende van de gebroeders Cortez heeft een bank overvallen in Silver City en is naar Mexico gevlucht. Django, op het eerste oog een premiejager, is naar de broers op zoek. Dit geldt evenzo voor Fulton die door de bank is aangewezen om het goud terug te halen. En dan is er nog Pickwick, die het zadel dat hij van zijn opa heeft gekregen is kwijtgeraakt aan de broers...

Anche per Django le carogne hanno un prezzo

Dit is de tweede film van Luigi Batzella die ik deze week bekeek. De andere, Lo strano ricatto di una ragazza per bene, is kwalitatief vegelijkbaar met de film die ik hier bespreek. Het verschil is echter dat deze spaghetti western veel meer vertier verschaft; en dat is toch per slot van rekening waarvoor je een film opzet, nietwaar?

Anche per Django le carogne hanno un prezzo

Jeff Cameron kruipt weer eens in de huid van Django, deze keer om zijn ontvoerde geliefde te redden uit de klauwen van een bende. Zoals je mag verwachten is Django een te vrezen schutter en stuurt hij de slechteriken bij bosjes naar het hiernamaals. Zijn maat Pickwick is een vreemde vogel: Een bruut die loopt te jammeren dat hij het zadel van zijn opa kwijt is. Pickwick heeft tevens last van zijn korte termijngeheugen. Wanneer Django hem uit de brand helpt, begint hij te knokken met zijn redder, daar hij geen flauw idee meer heeft wie Django is. Dit is wel zo stupide dat ik het lachen niet kon onderdrukken. Ondertussen wordt het gezag in de persoon van Fulton, hij is namelijk tevens sheriff, behoorlijk in de zeik gezet. Fulton speelt vals bij het kaarten, sluit dealtjes met criminelen en blijft als een laffe hond zijn glaasje melk drinken in de posada als het tijd is voor schietwerk.

Uiteindelijk krijgen degenen met de goede bedoelingen waarop ze uit waren en staan er voor de bendeleden slecht getimmerde doodskisten klaar.

Anche per Django le carogne hanno un prezzo

Batzella, wederom onder zijn favoriete pseudoniem Paolo Solvay, brengt een zeer goedkope spaghetti western, met acteurs die het niet erg lijken te vinden in films van dit allooi te fungeren. Het ogenschijnlijke plezier waarmee deze rotzooi gemaakt is, wist mij als kijker in ieder geval te enthousiasmeren.

De muziek van Vasili Kojucharov deed me denken aan het betere werk van Lallo Gori en geeft deze spaghetti western zowaar nog enig cachet mee.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compa˝eros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Gi¨ la testa (western : 8)
- Il mio nome Ŕ Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Anche per Django le carogne hanno un prezzo
Anche per Django le carogne hanno un prezzo
Anche per Django le carogne hanno un prezzo
Simon:
homos...
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Luigi Batzella
Regisseur
ItaliŰ
Land

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht