Die Säge des Todes

Die Säge des Todes
 
Miguel's halve gezicht is gruwelijk verminkt. Hierdoor kan hij niet scoren bij de meiden. Uiteraard vindt hij dat niet cool. Met een Mickey Mouse masker op weet hij een sloerie het bed in te lullen, maar wanneer zij het masker aftrekt is de zin in seks verdwenen. Miguel besluit haar hierop maar dood te steken met een schaar. Hiervoor moet Miguel in therapie. Na een paar jaar vindt de dokter dat hij weer mag terugkeren in de reguliere samenleving. Miguel heeft namelijk alleen maar een beetje liefde nodig. Zijn zus Manuela kan die liefde bieden. Zij is namelijk de enige die Miguel niet verfoeit om zijn lelijke bakkes.

Manuela woont op het landgoed van haar oude tante. Deze tante heeft het niet zo op Manuela en zal het landgoed bij overlijden nalaten aan Miguel. Naast het landgoed bevindt zich een luxe resort waar (enkel knappe) studentes de Spaanse taal onder de knie proberen te krijgen. Het duurt niet lang voordat de jongedames stuk voor stuk op brute wijze worden omgebracht.

Die Säge des Todes
 
Je hoeft geen geleerde te zijn om al snel te kunnen beredeneren dat de moorden bekokstoofd zijn door Manuela. Ze heeft, middels incestueze chantage, Miguel onder de duim en heeft de leraar Spaans bereidwillig gevonden de serie moorden te plegen. Deze worden dan in de schoenen geschoven van Miguel; althans dat is het plan. Miguel krijgt op een gegeven moment echter lucht van de doortrapte plannetjes van zuslief...

Deze film heeft een paar streepjes voor op de gemiddelde slasher. Zo zijn de moorden buitengewoon vermakelijk, zijn alle dames aantrekkelijk en weet de algehele stupiditeit best te vermaken. Feit blijft echter dat hier sprake is van een afgezaagde Halloween variant, die plottechnisch geen enkele verrassing weet te bieden. Na er redelijk wat gezien te hebben vermoed ik dat ik geen fan zal worden van het horror subgenre slasher. De films lijken, in mijn beleving, allemaal veel te veel op elkaar.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 2 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Die Säge des Todes
Die Säge des Todes
Die Säge des Todes
Die Säge des Todes
Die Säge des Todes




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Bloodiest language course everrr...




Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand