Chains

Twee yuppenstellen zijn op weg naar een jazzclub in Chicago, maar nemen per abuis de verkeerde afslag. Het kwartet belandt in bendegebied. Diezelfde avond is de leider van de Chains, de bende die er heerst, vermoord.
De yuppen rijden door het gebied, als een kerel hen smeekt hem in de auto te laten. Je raadt het al: Hij blijkt de moordenaar van de bendeleider te zijn. Hoe dan ook, nu hijgt een woedende bende in de nekken van de yuppen. Ze gaan zich verschuilen in een verlaten fabriek...

Yuppen middenin een bende-oorlog; hilarisch! Ik heb de hoes van de Excalibur vhs er nog even op nageslagen en ik citeer: "Door het filmen met echte gang-leden geeft de film een indringend beeld van de hedendaagse straatbendes en de effecten op onschuldige burgers". Hahaha, je zou bijna denken dat je hier met een woensdagavondfilm op RTL4 van doen hebt, maar dat is niet het geval. Gelukkig maar, want zo'n domme basis voor een film werkt enkel voor pulp. En pulp is exact wat Chains is; een stupide en gewelddadige b-film waaraan zo'n beetje alles slecht is. Indien je enigszins bekend bent met mijn filmsmaak, dan weet je dat zo een prent bij mij wel eens zou kunnen werken. Ik vond de film wel om aan te gluren. Vermakelijk zijn de zeer slecht geschreven dialogen die worden uitgespuwd door de meestal nog slechtere acteurs. Geinig is tevens dat de yuppen in koelbloedige killers veranderen, nadat ze nog geen uurtje in gang territory hebben vertoefd.
Er vallen redelijk wat sterfgevallen te betreuren, waarvan geen enkele op natuurlijke wijze. Het gaat er wat dat betreft lekker bot aan toe, dit terwijl de op de zenuwen werkende muziek, die later gejat is door Peter R. de Vries voor zijn programma, een passende kunstmatige spanning toevoegt aan het geheel.
Een aardig filmpje, dit Chains. De film is echter niet goed (slecht) genoeg voor een eervolle vermelding in de annalen van de b-filmgeschiedenis. Mijns inziens wordt er teveel tijd doorgebracht in de fabriek waar, sec bekeken, niet zo heel veel gebeurt, Met andere woorden: Er had met deze materie iets meer gedaan kunnen worden; niet veel waarschijnlijk, want daar was overduidelijk geen geld voor.
De "echte gang-leden" in deze film zullen hun criminele métier wel weer hebben opgepikt, daar Chains de enige film is die op hun acteer cv prijkt.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 3 6 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Milano odia: la polizia non può sparare (misdaad / thriller : 7.5)
- King of New York (misdaad / thriller : 7.5)
- Bullitt (misdaad / thriller : 7)
- Cani arrabbiati (misdaad / thriller : 7)
- Mou gaan dou (Infernal Affairs) (misdaad / thriller : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Chains




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand