Severance

Een promotie-team van een grote wapen multinational reist door het Oostblok ter promotie van hun producten. Ze zijn op weg naar een villa in het bos, waar ze een team-building weekend zullen houden. De chauffeur spreekt echter geen woord Engels en het clubje wordt gedropt bij een pad dat het bos in leidt. Ze komen maar aan bar weinig team-building toe voordat ze systematisch uitgemoord worden door duistere mannen uit het bos...

Wat thrillers betreft, heb ik afgeleerd om hoge verwachtingen te hebben: Een paar goede schrikmomenten en ik ben wel weer tevreden. En dit doet Severance aardig! Daarnaast biedt de film wat extra's in de vorm van wat droge humor en een paar humoristische tussenfilmpjes waaruit blijkt dat de film zichzelf niet serieus neemt. Maar de nadruk blijft op thriller liggen en ze weten de spanning er goed in te houden. Inzet van bloed en ledematen wordt hierbij niet geschuwd!

Een ander pluspuntje zijn de karakters: het is een divers groepje, sommigen met heerlijke irritatieopwekkende karakters. Vooral de teamleider doet het goed: hem wil je absoluut niet als baas hebben! Naar het einde toe wordt het mysterie ontrafeld, maar gaat de film nog een tijdje door waarbij de nog overgebleven teamleden eindelijk weten terug te vechten. Deze verandering naar actiefilm zorgt voor wat extra afwisseling. Al bij al een vermakelijke thriller!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 6 7 3 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Army of Darkness (Evil Dead 3) (horror / humor : 7.5)
- Bad Taste (horror / humor : 7)
- The Texas Chainsaw Massacre (horror : 7.5)
- Frankenstein`s Army (horror : 7.5)
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Severance
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Severance

Een team building sessie van een gezelschap employés van een wapenfabrikant pakt verkeerd uit. Een legertje gruwelijke psychopaten dunt de groep op beestachtige wijze uit. Hadden ze maar niet de bossen van Hongarije moeten uitkiezen als plaats van toneel...

Veel nieuws is er niet onder de zon bij deze horrorkomedie, maar het dient gezegd: Na een weifelend begin van pakweg een half uur weet de film op zowel horror- als humorgebied goed vertier te bieden. Het geheel is geschoeid op de Hostel leest, om het zo maar eens uit te drukken, doch is beduidend beter dan zijn (bekendere) grote broer.

Gruwelijke scènes worden afgewisseld met grappige momenten. Ze gaan hier hand in hand, hetgeen als een verdienste van de makers mag worden gezien. Tevens wordt de wapenindustrie in de zeik gezet in een framework dat zich het beste laat omschrijven als een satire op bedrijfsuitjes.

Leuk is het om Danny Dyer bezig te zien als acteur. Hij komt in deze hoedanigheid stukken beter tot zijn recht dan als presentator van overdreven hooliganrapportages. Dyer heeft het op zich niet echt moeilijk, daar hij de vermakelijkste rol kreeg toebedeeld. Ook werd ik verblijd door de aanwezigheid van Laura Harris; een frisse verschijning die ik enkel kende van de aangename zwarte sitcom Dead Like Me.

De achtergrond en de motivatie van de militaire psycho's vind ik niet in bevredigende mate belicht. De dubieuze rol van de wapenfabrikant in dezen blijft ook schimmig. Hiermee had iets meer gedaan mogen worden, maar al met al is Severance een leuk wegkijkertje.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Texas Chainsaw Massacre 2 (horror / humor : 7)
- Kiseichuu: Kiraa Pusshii (Sexual Parasite: Killer Pussy) (horror / humor : 7)
- The Return of the Living Dead (horror / humor : 7)
- An American Werewolf in London (horror / humor : 7)
- The Toxic Avenger (horror / humor : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand