The Man from Laramie

 Redelijk boeiende kwaliteitswestern van vakman Anthony Mann, waarin een goede James Stewart -een pleonasme- de titelfiguur vertolkt. Deze voormalig captain in het leger Will Lockhart komt het afgelegen dorp Coronado van goederen voorzien. Prompt aldaar aangekomen, wordt hij door de mannetjes van grootgrondbezitter Alec Waggoman beschuldigd van diefstal. Hierop worden Lockhart's karren verbrand en zijn pakezels doodgeschoten. Waggoman vergoedt de schade, maar ziet de vreemdeling liever vertrekken, daar hij hem in zijn dromen gezien heeft als de moordenaar van zijn niet al te snuggere zoon Dave. Lockhart is daarentegen geenszins van plan om te vertrekken, daar hij vermoedt dat degene die zijn broer heeft vermoord in Coronado te vinden is.

De oude Waggoman laat doorschemeren dat hij alles aan Dave zal nalaten, in geval van overlijden. Dit strijkt tegen de haren in van Waggoman's surrogaatzoon Vic, tevens feitelijk de babysitter van de sullige Dave. Uit frustratie doet Vic wat dingen die niet door de beugel kunnen. De logische schuldige lijkt de frictie veroorzakende Lockhart, die hiervoor dan ook dreigt op te draaien...
 
The Man from Laramie
 
Deze film heeft in principe alles wat je van de betere Amerikaanse westerns mag verwachten. Het enige waarover ik niet te spreken ben is de matige plot. Verhaaltechnisch wordt er een trucje toegepast dat mij ietwat te repetitief van aard is; Lockhart krijgt niet één, maar wel drie keer de schuld van iets waarvoor hij niet verantwoordelijk is. Dat Vic de moordenaar blijkt te zijn van Lockhart's broer kon me ook niet echt verrassen. Niettemin is deze western goed te verteren, wat geheel op het conto komt van de aan de dag gelegde kunde en kwaliteit van de betrokkenen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Man from Laramie
The Man from Laramie
The Man from Laramie
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand