Blindman

Wellicht verklapte de titel het reeds, dus waarschijnlijk ten overvloede: Deze film handelt over een blinde kerel. Een blinde revolverheld in het wilde westen, om precies te zijn. Deze gast heeft een contract aangenomen om mijnwerkers in Texas vijftig vrouwen te bezorgen. Een soort mail-order brides, zeg maar. De blinde is echter genaaid en de vrouwen zijn bij een Mexicaanse bende beland. Omdat hij van geld houdt, laat Blindman het er niet bij zitten. Hij gaat naar de Mexicanen met de mededeling: "I want my fifty women!". Zonder slag of stoot krijgt de blinde ze echter niet mee. Hoewel de titelpersoon dus niet over zichtsvermogen beschikt, is hij een uiterst bekwaam schutter. Dit talent komt goed van pas tegen een overmacht aan bad guys...

"Vergessen sie Django - Blindman ist da!" is de schreeuwerige kreet die op de filmposter van onze Oosterburen prijkt. Die aanprijzing is mijns inziens tamelijk overdreven, doch deze spaghettiwestern-variant op de Japanse Zatoichi-films is zeker geen vervelende aangelegenheid. De film herbergt behoorlijk wat actie en legt aardig wat vermakelijke gewelddadig- en vrouwonvriendelijkheden aan de dag. Indien je politiek correct bent aangelegd, zal deze film het dan ook zeker niet goed doen. Met het frequente onfunctionele naakt wordt er wat dat betreft nog een schepje bovenop gedaan.

Ook de humor in deze film is goed te pruimen. Deze zit hem bijvoorbeeld in het blindegeleide-paard van de hoofdpersoon, maar vooral in de hoofdpersoon zelf. Hoewel Blindman behoorlijk dodelijk is, laat hij zich vaak -zowel letterlijk als figuurlijk- een loer voor ogen draaien. Van een coole gast is dan ook geen sprake, maar wel van een zeer vermakelijke. Tony Anthony zet de man bovendien op adequate wijze neer.

De fans van The Beatles kunnen zich verheugen op de aanwezigheid van drummer Ringo Starr, die het niet onverdienstelijk doet als slechterik. Minpunten zijn de matige muziek en de slordige verhaalopbouw. Maar ach, wat maakt het uit. Voor een goed uitgewerkte plot hoef je sowieso praktisch nooit een spaghettiwestern op te zetten.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Blindman
Blindman
Blindman
Blindman




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand