Era Sam Wallash... lo chiamavano 'cosė sia'

Waarom regisseur Demofilo Fidani, hier overigens onder het pseudoniem Miles Deem, de Ed Wood van de spaghettiwesterns wordt genoemd, is me na het zien van Savage Guns wel duidelijk. Sec bekeken betreft het hier namelijk een amateuristische cheapo-productie eerste klas, waarbij van enige coherentie -zowel cinematografisch als verhaaltechnisch- nauwelijks sprake is. Dit is er wat mij betreft echter een in de categorie zo slecht, dat 'ie goed is. Ik heb er vaker om moeten lachen dan bij een hoop komedies het geval is. Een hoofdpersoon die "Amen" zegt als hij iemand doodschiet en een fobie voor klapperende deuren heeft, een ridicuul saloongevecht in slow-motion, excessief zinloos geweld en een kerel die na minuten schieten opmerkt: "I think I hear shooting": Schitterend!

Qua acteerwerk werd ik getrakteerd op vertolkingen die uiteenlopen in gradaties van slechtheid, maar bovenmaats wordt het nergens. Het aan Fidani's brein ontsproten scenario slaat, naar ik vermoed althans, werkelijk nergens op. Om onbegrijpelijke redenen wordt een getuige van een moordpartij niet gedood. Deze maakt er vervolgens zijn missie van -waarom?- de verantwoordelijke boeven een voor een af te slachten. Als hij klapperende deuren ziet, raakt hij overigens in post-traumatische shock. Deze sukkel luistert naar de naam Sam Wallash en wordt gespeeld door Robert Woods, die hiermee ietwat in mijn achting steeg. Lager dan The Belle Starr Story valt echter praktisch niet te zinken; dat krijgt dus zelfs Fidani niet voor elkaar.

Hoe dan ook, kwalitatief is de prent behoorlijk slecht, daarover geen discussie. De film bevat mijns inziens echter een bevredigende hoeveelheid zeer vermakelijke momenten, die een ruime voldoende meer dan billijken. De sfeervolle muziek van Lallo Gori is overigens geweldig.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compaņeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Gių la testa (western : 8)
- Il mio nome č Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Era Sam Wallash... lo chiamavano `cosė sia`
Era Sam Wallash... lo chiamavano `cosė sia`
Era Sam Wallash... lo chiamavano `cosė sia`
Era Sam Wallash... lo chiamavano `cosė sia`
Era Sam Wallash... lo chiamavano `cosė sia`
Simon:
homos...
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Demofilo Fidani
Regisseur
Lallo Gori
Componist

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht