Black Killer

In het anarchistische stadje Tombstone komt elke sheriff vrij snel in the line of duty aan zijn einde. Er zijn dan ook weinig mensen die trek hebben in deze baan. De vijf criminele gebroeders O'Hara vinden dit uiteraard een prima situatie. Zo kunnen ze ongestoord doorgaan met terreur zaaien, met als doel het inpikken van land. Als deze bad guys de broer van Burt Collins vermoorden en zijn grond confisceren, pikt Burt de tinnen ster op. Met behulp van de native vriendin van zijn broer, die uiterst bedreven is met pijl en boog, gaat Burt wraak nemen. Hierbij krijgt hij tevens hulp van de met wetboeken gewapende, mysterieuze advocaat James Webb. De motieven van de strafpleiter zijn niet geheel duidelijk, maar zijn hulp is welkom...

Black Killer

Er zijn betere spaghettiwesterns te bedenken dan dit werkje van Carlo Croccolo, die als acteur een stuk productiever is gebleken dan als regisseur. Het gebodene oogt vooral verhaaltechnisch tamelijk ongestructureerd, met een simplistisch wraakplotje als hoofdmoot. Behoudens het karakter James Webb spreidt Black Killer bovendien maar weinig verrassingen tentoon. Dit personage is echter dusdanig vermakelijk dat de film er toch een voldoende weet uit te slepen. Klaus Kinski zet deze advocaat bovendien met een effectieve merkwaardigheid neer. De Duitse acteur krikt hiermee overigens eigenhandig het niveau van het acteerwerk significant op. Zijn keuze om er een vreemde gast van te maken is mijns inziens de juiste; noem nog maar eens een advocaat die pistolen verbergt in zijn wetboeken.

Black Killer

Enfin, bekijk deze western dus enkel vanwege Klaus Kinski, of laat hem gerust links liggen. Waarom de prent de titel Black Killer draagt is me overigens volslagen onduidelijk.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Black Killer
Black Killer
Black Killer




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Most useful books everrr...




Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand