Brick

Brick probeert op alle manieren maffia- en misdaadfilms te evenaren, met het verschil dat het hier over middelbare scholieren gaat in plaats van ruige mannen in pak. Dit voegt wel wat toe aan de film. Maar vergis je niet, het is geen comedy. Er zitten wel allerlei knipoogjes in de film, maar het is uiteindelijk heel serieus bedoeld.

Hoofdpersoon en tevens de good guy is Brendan. Hij is beslist geen uitslover, maar als het moet is hij daarentegen zeker niet op zijn mond gevallen. HIj is een nette en slimme jongen, maar schuwt ook weer niet een knokpartij. Een gemixt personage dus! Zijn jeugdliefde is bij hem weggelopen en heeft maanden niets laten horen. Ze laat een briefje achter met het verzoek om naar een openbare telefoon te gaan. Zij heeft veel problemen op haar nek gehaald. Een paar dagen later vindt hij haar dood in de monding van een riool. Hij weet dat de lokale jeugdmaffia hier achter zit. Om de dader te pakken te krijgen, moet hij hier dus binnendringen. Dit met behulp van 'Brain', een nerd met erg veel feitenkennis.

Ik had geen ondertitels, waardoor ik een aantal gesprekken niet 100% kon volgen. Qua acteerwerk deden de knaapjes het zeker niet slecht! De film als geheel zit goed in elkaar en heeft bijpassende en bescheiden kameraeffecten. Dat de film nog maar net een voldoende krijgt, ligt eraan dat het verhaal helaas niet bijster goed is. Eerlijk gezegd verveelde ik mij af en toe. Het verhaal is namelijk niet erg diepgaand, ook al zit er een plotwending aan het eind. Dit daargelaten is het uiteindelijk wel een aanradertje!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 6.5 6.5 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dial M for Murder (misdaad : 8.5)
- The Godfather (misdaad / speelfilm : 8)
- Scarface (misdaad : 8)
- The Usual Suspects (misdaad : 8)
- Léon (misdaad / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Brick
Brick
Brick
Brick
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand