Inside Man

Een poëtisch praatje van de bankovervaller gevolgd door simpele doch sfeervolle beelden van New York en de heerlijke beat van het nummer Chaiyya Chaiyya (o.a. Panjabi MC), zorgen voor een goede eerste indruk. En deze goede indruk heeft Spike Lee bij mij weten te behouden, waardoor ik achteraf een zeer tevreden gevoel heb overgehouden aan Inside Man. En geheel onorgineel is het plot niet, al gaat het over een van de meest afgezaagde onderwerpen in Hollywood: een bankoverval.

Deze bankovervallers kleden alle gijzelaars in dezelfde kleding als zij aan hebben: een schilderspak met cape plus een wit doek voor de mond. Hierdoor heeft detective Denzel Washington maar moeite om friend from foe te onderscheiden. Maar dit is niet het enige. Hij krijgt ook te maken met een erg brutale blonde dame (Jodie Foster) die ingehuurd is door de eigenaar van de bank om iets gevoeligs uit het gebouw te krijgen. Later blijkt dat de gijzelnemers helemaal niet moordzuchtig zijn. Er zit iets goed fout in dit alles. Er is een cover-up. Aan Denzel de taak om het geheel te ontrafelen.

De cast is goed gekozen. Denzel zet een sterke rol neer door het gebekvecht van zijn onomstotelijke personage. Jodie zet op de juiste manier een enorme bitch neer. Clive Owen mag er ook wel wezen. Willem Dafoe heeft maar een klein rolletje. Kamerawerk is simpel maar desondanks mooi en degelijk uitgevoerd. Ik heb weinig erop aan te merken. Het is simpelweg een heerlijke wegkijker!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 7 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dial M for Murder (misdaad : 8.5)
- The Godfather (misdaad / speelfilm : 8)
- Scarface (misdaad : 8)
- The Usual Suspects (misdaad : 8)
- Léon (misdaad / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Inside Man
Inside Man
Inside Man
Inside Man
Inside Man
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand