Night at the Golden Eagle

Night at the Golden Eagle heeft een titel die de lading aardig dekt. De film handelt namelijk over een avond in een hotel met die naam. Het is een behoorlijk verrot etablissement, met dito gasten. Bovendien is het er stervensheet, hetgeen bijzonder aardig is vertaald naar eenzelfde, broeierige sfeer.

Sec bekeken is deze onafhankelijke productie niet al te vrolijk. De prent spreidt namelijk een welhaast nihilistische minachting voor menselijk leven tentoon. Dit komt vooral tot uiting in het geklooi met het lijk van een hoer, die zelfs in dode staat nog verrot geschopt wordt, omdat ze zo nu eenmaal een probleem vormt. Dan is er nog de smeerlap van een pooier die voormalig prof-voetballer Vinnie Jones neerzet; heerlijk onsympathiek, zonder enige vorm van mededogen of moreel geweten. Zo beukt hij een verlepte hoer op haar smoelwerk, als deze aanmerkingen heeft op het feit dat hij een meisje van vijftien aan het werk zet.

De film begint op zich echter met 'goede' bedoelingen: Een oude gast haalt een vriend op uit de bak en is van plan met hem naar Las Vegas te gaan, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. De vriend wil echter van bil, maar krijgt hem niet omhoog, waarop de masturbatiegleuf in kwestie hem schamperend uitmaakt voor alles dat bruinwerkt. Dit schiet de kerel dus in het verkeerde keelgat, hetgeen resulteert in de dode prostituée die ik eerder al aanstipte. Verder is van een plot geen sprake, doch maakt de kijker wel kennis met andere, soms kleurrijke, maar immer verlopen figuren.

Indien je niet al te soft bent aangelegd, barst de prent overigens van de (zwartgallige) humor. Daarnaast hangt er zo nu en dan een surrealistische zweem overheen, wellicht het beste te vergelijken met Scorsese's After Hours. Dit is een speelfilm over een hotel en haar gasten, maar zeker niet een die lijkt op bijvoorbeeld het cartooneske Four Rooms.

In conclusie kan ik stellen dat Night at the Golden Eagle niet een film voor iedereen is, maar wat mijn persoon betreft in elk geval zowel intrigerende als vermakelijke kost is. Ook aardig om niet onvermeld te laten: Cameo's zijn er van van James Caan en Ron Jeremy.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Doors (speelfilm : 8)
- The Wolf of Wall Street (speelfilm : 8)
- After Hours (speelfilm / humor : 8)
- Ed Wood (speelfilm / humor : 7.5)
- Wonder Boys (speelfilm / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Night at the Golden Eagle
Night at the Golden Eagle
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand