Feed

Feeders en gainers; het is een bizar sekswereldje, waar ik eigenlijk weinig weet van had voordat ik deze film bekeek. Een korte uitleg: Feeders zijn mannen die er op geilen om moddervette vrouwen (200 kilo plus) van grote hoeveelheden voedsel te voorzien. Vooral de afhankelijkheid die deze gainers hebben ten opzichte van de feeder is de aantrekkingskracht voor de mannen. Alex is een van dit soort mannen. In het dagelijks leven is hij getrouwd, goede baan, mooi huis, maar in zijn vrije tijd voert hij vrouwen graag dood. Ook houdt hij hier een website van bij. Bezoekers van de geheime site kunnen weddenschappen afsluiten op de datum van overlijden van de vrouwen.

Tegelijkertijd maken we ook kennis met Patrick, een agent die zich bezighoudt met cybercrime. Hij spoort websites op van pedofielen en dergelijke. Van zijn persoonlijke leven heeft hij echter een grote puinhoop gemaakt. Hij grijpt graag naar de drank en slaat zijn vriendin met grote regelmaat. Als zij besluit hem te verlaten heeft Patrick nog maar een doel in zijn leven. Hij heeft namelijk zojuist de website van Alex ontdekt en vermoedt -terecht- dat hier een grote freakshow achter schuil gaat. Dus pakt hij het vliegtuig naar Amerika om daar zonder bevoegdheid te proberen Alex te ontmaskeren. Deze blijkt echter een geduchte tegenstander te zijn en Patrick moet dan ook behoorlijk wat moeite doen om het leven van een moddervette vrouw te redden.

De eerste tien minuten van deze Australische film zijn behoorlijk geniaal te noemen. Er worden enorm ranzige, misselijkmakende beelden van Alex en een moddervet wijf afgewisseld met beelden van Patrick's nymfomane en botergeile vriendin. Het contrast is dermate sterk dat ik bij de scènes met Deirdre (270 kilo) mijn maag soms lichtelijk voelde protesteren. Na de introductie van de hoofdpersonen wordt Feed echter een doodnormale thriller, die de clichés uit het genre nergens weet te vermijden. Vooral het onrealistische en voorspelbare scenario waarbij Patrick keer op keer precies op de juiste plekken weet te komen, zonder dat hij eigenlijk maar iets hoort te weten van de Amerikaanse stad waarin hij is, werken aardig op de zenuwen en zorgen ervoor dat je het verloop van Feed al snel kan dromen. De uiteindelijke climax komt nog als een redelijke verrassing, mede door de continue krijspartijen van Deirdre, maar weet het matige niveau van het uur ervoor niet meer te redden. Gezien de eerste tien minuten was mijn verwachting dat een hoger cijfer Feed ten deel zou vallen. Helaas, het moge niet zo zijn. Voor deze film zijn overigens geen echte vette vrouwen gebruikt, maar droegen de hoofdpersonen een speciaal gemaakt pak. Dit is echter nauwelijks van echt te onderscheiden en draagt zeker bij aan de authenticiteit van het feeders-gainers spektakel dat wordt voorgeschoteld.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 7 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Devil (thriller / horror : 6.5)
- The Last House on the Left (thriller / horror : 6.5)
- The New Daughter (thriller / horror : 6.5)
- Frailty (thriller / horror : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Feed
Feed
Feed
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Fattest chicks in a movie everrrr.....
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht