The Call of Cthulhu

Dit is een film uit 2005 die in alle opzichten lijkt op een oude stomme film. En dat is 100% gelukt want ik wist dit niet toen ik de film ging kijken en was verbaasd dat het pas een jaar geleden gemaakt is! Het fenomeen stomme film heeft een paar voor- en nadelen. Je gaat meer op de muziek letten, wat voor deze film schitterend is gecomponeerd. De intensiteit van de muziek klopt perfect met de stemming in de film. Een paar bekkens fungeren af en toe als aanduiding dat iets lawaaierigs plaatsvindt, zoals een pistoolschot. Het feit dat er niet geluld wordt, draagt op een bepaalde manier ook toe aan de sfeer. Andere kenmerken van stomme films zijn de flikkerende beelden, slechte verlichting, de bekende vuiltjes op het doek, etc. Dit komt de film ook ten goede omdat het thema van de film erg duister is. De oudheid van de film draagt bij aan de occultheid denk ik.

Maar het heeft natuurlijk ook nadelen. Het beeld is soms wat onduidelijk en je moet voortdurend lezen. Goed acteerwerk is moeilijker te onderscheiden door dit beeld en het feit dat er geen stemmen in zitten. Voor een keertje vond ik dit leuk als afwisseling. Het moet, net als the Blair Witch Project of Saw, niet te vaak gebeuren.

Wat verhaal betreft hebben ze alles uit de kast getrokken om een spectaculair plot neer te zetten! Een man komt op een duister spoor wat leidt naar een obscuur artefact, occulte sektes met vreemde rituelen, artistieke nachtmerries, een King Kong-achtig eiland en meer! Het plot is van de andere kant ook wel heel simpel en rechtlijnig en speelt lekker in op clichés. Door de korte speelduur blijft de film vermakelijk en daardoor een aanrader ook al is het uiteindelijke punt van mij niet bijster hoog.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5.5 5.5 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (horror / thriller : 6)
- The Omen (horror / thriller : 6)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Quarantine (thriller / horror : 7)
- Willard (thriller / horror : 7)


Hoe beoordeelt Boobers categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Call of Cthulhu
The Call of Cthulhu
The Call of Cthulhu
The Call of Cthulhu
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Oldest newest movie everrr
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand