Five Easy Pieces

Jack Nicholson speelt in deze film op voortreffelijke wijze Robert Dupea, een triest mens met een triest bestaan. Hij werkt op een olieveld en heeft een relatie met een zeer kindse vrouw die voortdurend behoefte heeft aan bevestiging van de liefde die hij voor haar zou moeten voelen. Hij heeft echter een schurfthekel aan zowel haar als aan zijn werk. Vreemdgaan zorgt voor enige lol in zijn leven.

Hij krijgt te horen dat zijn vader ernstig ziek is. In grove tegenstelling tot hem, is zijn familie upperclass. Hij past er niet en ziet er ook erg tegenop om op visite te gaan. Al helemaal als zijn vriendin boos gaat zwijgen totdat ze ook mee mag. Hij probeert haar in een hotel te dumpen onder het mom van "ik moet de situatie even verkennen voordat jij mee kan". Maar het wil niet baten, zij komt later alsnog opdraven naar dit milieu waar ze totaal niet past. Ook hier weet hij vreemd te gaan, wat wederom voor wat vermaak zorgt. Maar deze vrouw wijst hem vervolgens hard af. Naarmate de dagen vorderen beseft hij dat hij al heel zijn leven weggerend heeft van problemen en dat hij het dit keer ook niet op een andere manier zal kunnen oplossen.

Het achterbakse arbeiderssfeertje wordt in deze film schitterend neergezet en er wordt heerlijk de spot mee gedreven. Ik heb me dan ook rijkelijk vermaakt bij sommige scenes waarbij de ergernis die Jack Nicholson voelt bijna zelf voelbaar wordt. De overige personages zijn ook goed uitgewerkt en heel kenmerkend. Er wordt uiteindelijk met heelveel lagen in de samenleven de spot gedreven. Waaronder boerenpummels, naturefreaks, de upperclass, geleerden, etc. Een genot om naar te kijken!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7.5 6.5 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Forrest Gump (drama / humor : 8)
- The Elephant Man (drama / humor : 7)
- Secretary (drama / humor : 7)
- Mies vailla menneisyyttä (drama / humor : 6.5)
- In Her Shoes (drama / humor : 6)


Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Five Easy Pieces
Five Easy Pieces
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand