The Untouchables

Dankzij de drooglegging (prohibition) bloeit het imperium van Al Capone als nooit tevoren. Hij is te groot om door de politie aangepakt te kunnen worden. De politiemannen vrezen wraakacties als ze het wel zouden doen of zijn massaal omgekocht. Eliot Ness (Kevin Costner) gaat hier echter een stokje voor steken. Hij verzamelt 3 man om hem heen die tot het uiterste zullen gaan om Capone achter de tralies te krijgen.

De eerste van de drie is Jim Malone (Sean Connery) een straatagent die Eliot toevallig tegenkomt. Straatagent is hij echter niet heel zijn leven geweest, hij heeft erg veel kennis van misdaadbestrijding en geeft Eliot belangrijke lessen. Vervolgens is er Agent George Stone (Andy Garcia) een erg trefzekere en trouwe agent. Als laatste Agent Wallace (Charles Martin Smith) die van nature boekhouder is maar die de charmes van een flinke gun wel gaat inzien maar ook een uitstekende toevoeging is dankzij zijn boekhoudkunde. Het viertal trekt erop uit en legt beslag op belangrijke ladingen booze. Ze krijgen steeds meer leads die tot arrest van Capone kunnen leiden. Alles draait uit op een (beroemde) afslachting op de grote trap op het station. Maar erg untouchable blijken de heren uiteindelijk niet te zijn, aangezien de helft dood gaat.

De sfeer, settings en personages van deze film zijn geweldig! Het oude chicago wordt mooi neergezet. De vier karakters zijn eveneens goed uitgewerkt en gaan al gauw spreken. Al Capone zelf mogen wij natuurlijk ook niet vergeten, goed geacteerd door Robert De Niro. Samengevat een mooie en sfeervolle misdaadfilm die ook wel lekker bloederig is op momenten.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 8 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dial M for Murder (misdaad : 8.5)
- The Godfather (misdaad / speelfilm : 8)
- Scarface (misdaad : 8)
- The Usual Suspects (misdaad : 8)
- Léon (misdaad / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Untouchables
The Untouchables
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Brian De Palma
Regisseur
Ennio Morricone
Componist

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht