What`s Eating Gilbert Grape

Gilbert is een gast die zich kapot verveelt. Hij woont in een klotegat, heeft een verhouding met een getrouwde vrouw en werkt in een kleine supermarkt die nauwelijks klanten trekt. Hij draagt zorg voor zijn achterlijke broertje Arnie en zijn 250 kilo wegende moeder, terwijl zijn zusjes hem ook nog eens lopen te irriteren.

Arnie kan elk moment doodgaan, maar leeft absoluut niet als een kasplantje. Als hij niet in een boom zit, beklimt hij de lokale watertoren, waarop de brandweer hem er steevast uit moet halen. Omdat Arnie ze niet helemaal op een rijtje heeft, flapt hij de meest botte dingen er uit op uiterst ongepaste momenten.

Hoewel Gilbert´s bestaan enorm saai is, lijkt hij hierin te berusten. Op een dag komt er echter een rondreizende chick met autopech op zijn pad. Hierdoor gaat Gilbert zijn broertje een beetje verwaarlozen. Zo denkt hij dat Arnie zichzelf wel kan afdrogen, terwijl hij met zijn nieuwe liefje zooit. Als Gilbert de volgende dag in de badkamer komt, zit Arnie met onderkoelingsverschijnselen nog steeds in bad. Terwijl Arnie loopt te stinken -hij wil niet meer in bad-, doorbreekt de chick Gilbert´s negatieve spiraal...

Indien ik bekijk wat ik ervaar als het betere werk qua drama (o.a. Hana-Bi, The Straight Story) valt op het op dat het geen standaard Hollywoodshit is. Dit geldt evenmin voor deze film van Europeaan Lasse Hallström.

Een probleem met emoties in films heb ik op zich niet, mits ik ze geloof. In What`s Eating Gilbert Grape en genoemde voorbeelden zijn ze geloofwaardig en derhalve aangrijpend, dit in tegenstelling tot genregenoten uit Hollywood met hun overdreven kunstmatige sentimenten. Bovendien is de humor hier uitstekend, vooral veroorzaakt door een perfect acterende DiCaprio. Ook Crispin Glover doet een duit in het zakje met zijn vertolking van een begrafenisondernemer die zit te hopen op het doodgaan van mensen.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 8 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Factotum (drama / humor : 7.5)
- The Big Kahuna (drama / humor : 6.5)
- Bad Boy Bubby (drama / humor : 6)
- The Cooler (drama / humor : 6)
- Permanent Midnight (humor / drama : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?What`s Eating Gilbert Grape
What`s Eating Gilbert Grape
What`s Eating Gilbert Grape
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand