Some Like It Hot

Some Like It Hot

Muzikanten Joe en Jerry zijn getuige van een criminele afrekening van een groep gangsters door een andere bende. Omdat ze door hun ongelukkige aanwezigheid zelf op de hitlist terecht zijn gekomen, besluiten ze hun stad Chicago te ontvluchten. Ze sluiten zich aan bij een vrouwenorkest en nemen met hen de trein naar Florida. “Twee mannen in een vrouwenorkest?” hoor ik je vragen. Jazeker, Joe en Jerry verkleden zich namelijk als vrouw (Josephine en Daphne) en reizen zodoende met het gezelschap mee.

Some Like It Hot

Tijdens de treinreis wordt al gauw duidelijk dat de meiden meer doen dan alleen muziek maken. Zo vloeit de drank rijkelijk tijdens gezellige feestjes in de couchettes van de trein. In Florida aangekomen willen de vrouwen niets anders dan rijke miljonairs met grote jachten aan de haak slaan. Joe probeert ondertussen aan te pappen met zijn nieuwe collega Sugar (Marilyn Monroe), een sexy blondine. Om haar te verleiden bedenkt hij een plannetje waarbij hij zich voordoet als miljonair. Jerry moet op dat moment op date met een echte miljonair, zodat zijn vriend van diens jacht gebruik kan maken om zijn verhaal geloofwaardig te maken.

Some Like It Hot

Ach ja, qua verhaal stelt Some Like It Hot niet zoveel voor. Het is het klassieke verhaal van mannen die zich als vrouw moeten verkleden en dan verliefd worden op iemand van ‘hetzelfde’ geslacht. Gelukkig wordt dit verhaal met de nodige humor gebracht. Collega Boobers geeft al aan dat het niveau hiervan zo nu en dan erg plat is, en dat klopt inderdaad. Het is een soort slapstick die enerzijds heel basaal en vermoeiend overkomt, maar anderzijds vaak wel doeltreffend werkt. Het leuke acteerwerk van de gehele cast draagt hier ook zeker bij, hoewel je geen realistische rolvertolkingen moet verwachten. Een van de leukste grappen van Some Like It Hot wordt tot de eindscène bewaard. Jerry durft eindelijk aan zijn date te vertellen dat hij geen vrouw is maar een man. De miljonair trekt daarop een grote grijns, kijkt verleidelijk naar Jerry en zegt “Well, nobody’s perfect!"FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Some Like It Hot
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Some Like It Hot

Twee muzikanten kunnen tijdens de drooglegging in Amerika maar moeilijk rondkomen. Hun vaste plek van optreden wordt binnengevallen en opgedoekt door de politie waardoor ze bovendien werkeloos raken. Ze krijgen te horen dat een band nog twee muzikanten zoekt maar helaas is het een band voor uitsluitend vrouwen. Door extreme pech zijn ze ook nog eens getuige van het neermaaien van een stel gangsters door andere gangsters. Als ze op de hielen gezeten worden, besluiten ze een extreme beslissing te nemen: ze verkleden zich als vrouwen om met de vrouwenband mee te kunnen naar Miami!

Dit zorgt natuurlijk voor een berg absurde en geinige situaties. De meiden hebben overal drank verstopt en feesten stiekem bij elke gelegenheid. Daarnaast willen ze in Miami rijke miljonairs scoren! De twee mannen worden natuurlijk ook versierd, wat voor nog meer absurde situaties zorgt. Om het feest compleet te maken, besluit een van de twee mannen ook nog eens om zich als rijke miljonair te verkleden om zo een meisje uit de band (Marilyn Monroe) te kunnen versieren.

Deze film is een erg droge en flauwe comedy. Het zit goed in elkaar en amuseert meestal wel, al denk je soms man-o-man. De film en de grappen zijn namelijk enigszins gedateerd. Maar als je in een melige bui bent, voldoet het prima!FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6.5 6 6.5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (humor / oorlog : 9)
- The Acid House (humor / speelfilm : 9)
- Monty Python's The Meaning of Life (humor / animatie : 8.5)
- The Great Dictator (humor : 8.5)
- Starsky & Hutch (humor / actie : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand