The Gold Rush

In deze film gaat Charlie Chaplin op zoek naar goud in de bergen. Hij belandt hierdoor in een berghutje met twee andere goudzoekers. Een ervan is een boef, de ander een vriendelijke maar lompe man. Door de sneeuwstorm buiten, zitten ze vast. Op gegeven moment trekken ze ieder een kaart om te beslissen wie naar buiten moet om eten te zoeken. De boef moet weg en keert niet terug omdat hij een berg met goud heeft gevonden. Als Chaplin en de man helemaal uitgehongerd zijn, besluit Chaplin om maar eens zijn linkerschoen te koken. Van vel en touw maakt hij een nieuwe schoen. Op gegeven moment is de storm over en gaan de twee ieder zijn eigen weg. De man stuit hierbij op de hoop met goud maar raakt slaags met de boef: Hij verliest hierdoor zijn geheugen terwijl de boef in een ravijn stort.

Ondertussen is Charlie terug in de stad waar hij smoorverliefd is geraakt op een meisje die hem totaal niet ziet zitten aangezien hij een enorme pauper is. Zij doet wel alsof zij verliefd is op hem om zo grapjes met zijn vriendinnen uit te kunnen halen. Maar hoe klunzig Charlie ook is, uit alles blijkt hoe smoorverliefd hij is. Dit alles verandert echter als Charlie de man ontmoet uit de berghut en zij samen het goud ophalen en miljonair worden (vrouwen he...). 3 keer raden hoe het afloopt!

Zoals in de meeste Charlie Chaplin films zitten er een aantal stukken in die zeer memorabel zijn en die de film sowieso de moeite waard maken! Voorbeelden in deze film zijn het koken van de schoen en de scene waarin het hutje op de rand van een afgrond hangt en elke scheet de hut verder doet kantelen. Het is gewoon erg goed vermaak! Het is dan ook jammer dat Charlie Chaplin steeds minder bekend raakt.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7.5 7 7.5 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Crocodile Dundee (humor / romantiek : 7.5)
- Shallow Hal (humor / romantiek : 6.5)
- Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (humor / oorlog : 9)
- The Acid House (humor / speelfilm : 9)
- Monty Python's The Meaning of Life (humor / animatie : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Gold Rush
The Gold Rush
The Gold Rush
The Gold Rush
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht