Coneheads

Het alien stelletje Beldar en Prymatt, afkomstig van de planeet Remulak, landt per ongeluk op de aarde. Beide aliens zien er uit als normale mensen, behalve dan dat ze enorme kegelvormige hoofden hebben. Het stelletje probeert zo goed mogelijk te integreren in de menselijke maatschappij, maar dit gaat ze niet altijd even gemakkelijk af. Bovendien verlangen beide aliens toch wel erg terug naar hun geliefde thuisplaneet. Toch vinden ze op aarde onderdak en werk en lijkt hun leventje oke. Dit verandert als de INS (de Amerikaanse IND) erachter komt dat Beldar en Prymatt illegaal in Amerika verblijven. Uitzetten die hap is zijn motto, maar de aliens slagen erin om te ontsnappen aan de handen van de gemene Gorman Seedling.

Beldar en Prymatt hebben inmiddels een dochtertje, Connie, gekregen. Waar de beide ouders nogal eens moeite hebben menselijke gewoonten en taal over te nemen, integreert Connie volledig in de Amerikaanse samenleving. Ze weet zelfs een menselijk vriendje, Ronnie (een geinige rol van Chris Farley), op de kop te tikken. Helaas voor de coneheads komt Gorman opnieuw achter ze aan als blijkt dat hij het conehead-dossier af moet sluiten om promotie te kunnen maken. Net als ze opgepakt gaan worden komt er een ruimteschip van Remulak om Beldar en Prymatt op te halen. Maar de thuisplaneet blijkt helemaal niet zo cool te zijn als verwacht en Beldar moet meteen een arena in om te gaan vechten met een of andere stenen troll. Door zijn aardse golf-technieken toe te passen verslaat hij het monster en mag hij een wens doen. Terug naar aarde met zijn gezin is wat hij wil, en krijgt.

Coneheads is een typisch product van de jaren negentig, toen er legio van dit soort op zich matige komedies werd uitgebracht. Toch heb ik me behoorlijk weten te vermaken tijdens deze film. Een van de grootste bijdragen aan dit vermaak wordt geleverd door Dan Aykroyd, die Beldar Conehead op een supergeinige manier neerzet. Vooral de manier van praten van Beldar is hoogst-irritant, maar daardoor juist zo geinig. Ook de vertalers van Coneheads moeten behoorlijk wat lol hebben gehad toen ze woorden mochten bedenken voor het rare taalgebruik van de coneheads. "Dat doen pijn aan mijn hartkleppenkamer" zegt Beldar als zijn hart breekt. Leuk!!!!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Coneheads
Coneheads
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand