A Better Tomorrow 2

Het eerste vervolg op de succesfilm uit 1986, van dezelfde regisseur (John Woo) en producent (Tsu Hark). Zij schreven samen ook het scenario maar meningsverschillen over de inhoud zouden uiteindelijk leiden tot een breuk: Het derde deel zou worden geregisseerd door Hark, terwijl Woo zijn ideeën voor het derde deel omwerkte tot een onafhankelijke productie, Bullet in the Head.

A Better Tomorrow 2

Tse-Ho, de criminele broer uit het eerste deel, zal gratie worden verleend, op voorwaarde dat hij de bende van zijn vroegere mentor Lung infiltreert om gegevens door te spelen aan de politie. Ho weigert, maar krijgt te horen dat zijn jongere broer Kit, een politieman, een undercoveroperatie uitvoert binnen de bende van  Lung. Om Kit te beschermen, besluit hij de opdracht alsnog aan te nemen, maar als hij eenmaal goed en wel zijn plaats binnen de organisatie heeft ingenomen, wordt Lung afgezet als bendeleider door zijn rechterhand Ko, een absoluut meedogenloze figuur. Ho krijgt te horen dat er verdenkingen tegen Kit zijn gerezen en krijgt de opdracht om hem uit de weg te ruimen ...

De meningsverschillen tussen Woo en Hark hebben geleid tot een scenario dat alle kanten uitfladdert. Er is veel actie, maar ook wat sentiment en romantiek en zo nu en zelfs een komische noot ter afwisseling. En dan moest er ook nog een plaats worden ingeruimd voor Chow Yun-Fat, wiens personage Mark 'Gor' Lee - de koele killer met de lange regenjas - in de eerste film was gestorven. Mark blijkt plots een tweelingbroer te hebben, Ken 'Gor' Lee. Deze Ken is natuurlijk even cool en vaardig met vuurwapens als zijn overleden broer. A Better Tomorrow II is nogal onsamenhangend, maar de actietaferelen (met name het slot) zijn van de explosieve soort waar regisseur John Woo het patent lijkt te hebben. De kogels vliegen je om de oren en het bloed spuit waar het niet gaan kan. 

 

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6.5 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Gladiator (actie / drama : 8.5)
- Chi bi (Red Cliff) (actie / speelfilm : 8)
- Spartacus (actie / drama : 8)
- Skyfall (actie / thriller : 8)
- Aliens (actie / science fiction : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?A Better Tomorrow 2
A Better Tomorrow 2
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand