Galaxy Quest

In de film Galaxy Quest is Galaxy Quest een televieserie vergelijkbaar met het ons welbekende Star Trek. De serie is al jaren over haar hoogtepunt heen en de verbitterde en cynische acteurs lopen alleen nog nerdy scifi conventions af. Ze worden daar benaderd door een groep verklede fans, die in werkelijkheid echte ruimtewezens blijken te zijn. Zij denken dat de acteurs een echte crew zijn en vragen hen daarom te helpen hun grote vijand te verslaan. Omdat ze denken dat het om een grapje gaat stemmen ze in, maar als ze ineens in een echte ruimteschip gewarpt worden, slaat de paniek toe.

Galaxy Quest parodieert Star Trek, zoveel moge duidelijk zijn. Het is een spoof, maar ook een eerbetoon en een film voor fanboys van de klassieke science fiction reeks.Hoewel in eerste instantie geen succes, heeft de film inmiddels een semi-cult status verkregen. Enkel onder liefhebbers uiteraard.

Deze komedie is op zijn best als de crewleden voor situaties worden gesteld waarin ze geacht worden ruimtevaarders te zijn, maar dit niet blijken te zijn. Hoewel dergelijke momenten veelvuldig voorkomen, komt dit naar het eind van de film minder voor. Dan wordt Galaxy Quest een soort van ruimteontdekkingsfilm en lijkt bijna even serieus te zijn als het echte werk. Gelukkig blijft humor altijd de boventoon voeren; op dat gebied geen klachten.

De kwaliteit van het acteerwerk varieert enorm, maar ik wil de positieve uitzonderingen graag benoemen. Die zitten overigens allemaal in de bijrollen. Topper is Sam Rockwell, die het onbekende crewlid speelt dat altijd wordt doodgeschoten als de echte crew op missie gaat. Wie een beetje into Star Trek is weet wel wat ik bedoel. Ook geinig is Enrico Colantoni die een overdreven vriendelijke en autistische alien speelt, met een prachtige, overslaande stem. Leuk filmpje voor de liefhebber.!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Mars Attacks! (humor / science fiction : 7.5)
- Paul (humor / science fiction : 6)
- The World's End (humor / science fiction : 6)
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Galaxy Quest
Galaxy Quest
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand