Rebirth of Dissection

Nadat Jon Nödtveidt in 2004 zijn celstraf -hij was medepichtig bevonden aan de moord op de Algerijnse homoseksueel Josef Ben Maddour- erop had zitten, haalde hij zijn cultband Dissection onder het stof vandaan; althans, hij recruteerde een aantal musici en trad onder deze vlag weer op. The Rebirth of Dissection is het integrale verslag van de eerste comeback show, opgenomen in een uitverkocht Arenan in Stockholm, 30 oktober 2004.

De heren zijn goed op elkaar ingespeeld en spelen een strakke set. Frontman Jon Nödtveidt heeft er duidelijk zin in, hetgeen evenzo geldt voor het publiek. Behoudens de song Maha Kali en de Tormentor cover Elizabeth Bathory, speelt de band enkel nummers van de eerste twee albums The Somberlain en Storm of the Light's Bane. Dit bewijst zich bijzonder effectief en is eigenlijk ook de enige passende keuze bij een dergelijke terugkeer. Klik hier voor de volledige set list.

Rebirth of Dissection is voornamelijk leuk voer voor de die hard fans. Het visuele heeft, wat mij betreft, geen meerwaarde. Het is een dertien-in-een-dozijn concertregistratie wat dat aangaat. Het geluid is echter kraakhelder en het concert op zich is meer dan prima. Puur als luistervoer laat dit live vehikel zich dan ook gewoon goed verteren. En dat is met anderhalf uur speelduur geen onknappe prestatie.

Als extraatje treffen we onder meer een interview met Nödtveidt aan. Het is niet oninteressant om de man te horen praken, al is het jammer dat er niet wordt ingegaan op de moord die hij (co) pleegde. Sommige van zijn teksten in het interview kunnen, achteraf weliswaar, als profetisch worden uitgelegd. De man pleegde, zoals bekend, zelfmoord in 2006. Zo omschrijft hij de wedergeboorte van Dissection als 'zowel het vervolmaken, als het doorbreken van een cirkel'. Het album Reinkaos (2006) zou inderdaad het laatste zijn wat hij van zich zou laten horen.

Besproken versie

Dissection - Rebirth of Dissection
Distributie: Escapi Music
Medium: DVD
Regio: 2
Beeldformaat: 16:9
Taal: Engels
Ondertitels: Geen
Speelduur: 90 minuten
Bonus:
Interview with Jon Nödtveidt, photo gallery slideshow, 'Starless Aeon' music video, 'Black Horizons' live (hidden), backstage clip (hidden)FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 6 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Anvil: The Story of Anvil (documentaire : 7)
- Deep Blue (documentaire : 7)
- Death Metal Murders (documentaire : 6.5)
- The Secret Life of Adolf Hitler (documentaire : 6.5)
- Metallica: Some Kind of Monster (documentaire : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Rebirth of Dissection
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand