The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is Martin Scorsese's verfilming van de gelijknamige memoires van Jordan Belfort, een blufferige Wall Street broker die het niet zo nauw nam met de regels en een fortuin vergaarde over de ruggen van sukkels. Totdat hij ervoor in de bak belandde...

Alles aan deze productie is vintage Scorsese, zoals we dat al eens eerder zagen in Casino en Goodfellas: De karaktertekeningen, het gevloek, de montage, de muziek en de speelduur zijn nagenoeg identiek. Indien dit format je niet aanspreekt, dan adviseer ik je de film niet te gaan zien. Wanneer genoemde gangsterfilms er echter wel ingingen, dan zul je je ook met dit vehikel amuseren. De maffiosi zijn hier ingeruild voor tuig van een ander slag, maar het levert bijkans net zoveel vermaak op. En ook hier blijft het innemen van een moreel standpunt uit; Mooi!

Waar films met een vergelijkbare thematiek, bijvoorbeeld Wall Street en Boiler Room op een gegeven moment gaan moraliseren, gebeurt dat hier dus niet. The Wolf of Wall Street is echter meer dan een prent over de krochten van de financiele wereld. Gelukkig maar, anders was het waarschijnlijk een vrij saaie bedoening geworden. Dit is een film over meer excessen dan enkel hebzucht en dat weet Scorsese uitstekend vast te leggen. De hoofdpersoon snuift, slikt, zuipt, rookt en neukt er namelijk op los!

Zo'n vermakelijke protagonist kom je niet vaak tegen. Leonardo DiCaprio zet hem bovendien geweldig neer, met Jonah Hill als uiterst amusante sidekick/partner in crime. De rest van de cast is overigens evenmin misselijk. De 3 uur speelduur vlogen voorbij en ik heb de film al twee keer gezien de afgelopen weken. Lekkere film hoor, en een bevestiging dat Marty het nog steeds in de vingers heeft. Instant klassieker en met gemak de ebste film van 2013!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 8 8 6 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Doors (speelfilm : 8)
- After Hours (speelfilm / humor : 8)
- Ed Wood (speelfilm / humor : 7.5)
- Wonder Boys (speelfilm / humor : 7.5)
- Night at the Golden Eagle (speelfilm : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Wolf of Wall Street
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand