The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is Martin Scorsese's verfilming van de gelijknamige memoires van Jordan Belfort, een blufferige Wall Street broker die het niet zo nauw nam met de regels en een fortuin vergaarde over de ruggen van sukkels. Totdat hij ervoor in de bak belandde...

Alles aan deze productie is vintage Scorsese, zoals we dat al eens eerder zagen in Casino en Goodfellas: De karaktertekeningen, het gevloek, de montage, de muziek en de speelduur zijn nagenoeg identiek. Indien dit format je niet aanspreekt, dan adviseer ik je de film niet te gaan zien. Wanneer genoemde gangsterfilms er echter wel ingingen, dan zul je je ook met dit vehikel amuseren. De maffiosi zijn hier ingeruild voor tuig van een ander slag, maar het levert bijkans net zoveel vermaak op. En ook hier blijft het innemen van een moreel standpunt uit; Mooi!

Waar films met een vergelijkbare thematiek, bijvoorbeeld Wall Street en Boiler Room op een gegeven moment gaan moraliseren, gebeurt dat hier dus niet. The Wolf of Wall Street is echter meer dan een prent over de krochten van de financiele wereld. Gelukkig maar, anders was het waarschijnlijk een vrij saaie bedoening geworden. Dit is een film over meer excessen dan enkel hebzucht en dat weet Scorsese uitstekend vast te leggen. De hoofdpersoon snuift, slikt, zuipt, rookt en neukt er namelijk op los!

Zo'n vermakelijke protagonist kom je niet vaak tegen. Leonardo DiCaprio zet hem bovendien geweldig neer, met Jonah Hill als uiterst amusante sidekick/partner in crime. De rest van de cast is overigens evenmin misselijk. De 3 uur speelduur vlogen voorbij en ik heb de film al twee keer gezien de afgelopen weken. Lekkere film hoor, en een bevestiging dat Marty het nog steeds in de vingers heeft. Instant klassieker en met gemak de ebste film van 2013!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 8 8 6 8

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Doors (speelfilm : 8)
- After Hours (speelfilm / humor : 8)
- Ed Wood (speelfilm / humor : 7.5)
- Wonder Boys (speelfilm / humor : 7.5)
- Night at the Golden Eagle (speelfilm : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Wolf of Wall Street
47 Meters Down:
Ik ben nu in Bangkok en ga vaak naar het Paragon Cineplex! Eergisteren King...
Close Encounters of the Third Kind:
Lang geleden gezien. Ik had dezelfde gevoelens: best leuk om naar te kijken...
Jason Bourne:
Dank je. Rechtgezet...
Het Schnitzelparadijs:
Apen ...
Terug naar de Kust:
he hassan ga je moeders slipper likken...
Revenge of the Nerds II: Nerds in Paradise:
done...
Achtste-groepers huilen niet:
aangrijpend maar wel super mooi...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Martin Scorsese
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht