The Green Hornet

Britt Reid is zijn hele leven afgezeken door zijn vader James, eigenaar van een gigantisch krantenemperium. Als zijn vader komt te overlijden erft hij het bedrijf, maar met geen enkele werkervaring is dat geen sinecure. Bij toeval maakt hij kennis met Kato, een van de oude assistenten van zijn vader, die in zijn vrije tijd uitvinder en martial arts expert is. Dit brengt Britt op een idee: Hij en Kato worden twee superhelden die de misdaad in de stad aanpakken. De krant kan hierover vervolgens allerlei primeurs afdrukken, waardoor hoge omzet verzekerd is. Het plan lijkt te werken, maar Britt heeft er geen moment over nagedacht dat er allerlei illegale en legale krachten in de stad zijn die vooral een eind aan zijn heldenwerk willen maken.

De Green Hornet is een Amerikaanse superheld die vooral bekend is van radio- en televisieoptredens uit de jaren dertig en veertig. In tegenstelling tot zijn collega's van Marvel en DC is hij dus niet primair bekend door optredens in allerlei comics, hoewel deze ook zijn verschenen. Sterker nog, ik zou willen stellen dat deze superheld, zeker in Nederlandse contreien, slechts weinig bekend is.

Het eerste uur van The Green Hornet heb ik behoorlijk genoten. Met een nogal luidruichtig en irritant aanwezige Seth Rogen in de hoofdrol is het even doorbijten, maar er wordt een groot salvo doeltreffende grappen op de kijker afgevuurd. Langzaamaan komt de klad er echter een beetje in. Dat valt vooral op doordat het verhaal niet helemaal meer lekker loopt, vanwege de vele gaten in de plot. De plotselinge allianties die de verschillende karakters onderling aangaan wisselen zonder enige logica. Uiteraard wordt er ook nog een overbodige liefdeszijlijn aangeboden, die enkel en alleen dient om Cameron Diaz aan podium te geven.

Een voldoende voor The Green Hornet is ondanks zijn grote tekortkomingen echter gerechtvaardigd. Dit enkel en alleen vanwege zijn merites in het sterke eerste uur. Ik geef echter de voorkeur aan een komedie van meer consistente kwaliteit, zodat er de gehele speeltijd door hardop gelachen kan worden.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 4 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Starsky & Hutch (humor / actie : 7)
- Kick-Ass (humor / actie : 7)
- Knight and Day (humor / actie : 6.5)
- Repo Man (humor / actie : 6.5)
- Kick-Ass 2 (humor / actie : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Green Hornet
The Green Hornet
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand