Dead in Tombstone

Crimineel Guerrero gaat met zijn 'Blackwater gang' een roofoverval plegen in Edendale, maar wanneer de klus is geklaard schiet bendelid/halfbroer Red Cavanaugh hem dood.

Guerrero belandt in de hel en Satan heeft zijn ziel. Ondertussen heeft de bende Edendale omgedoopt tot Tombstone en is Red Cavanaugh er de sheriff.

Red's heeerschappij in het stadje is echter geen lang leven beschoren, want Guerrero heeft Satan overreed om binnen 24 uur de zielen van de 'Blackwater gang' te regelen in ruil voor die van hemzelf. Aldus komt een getormenteerde Guerrero terug op aarde om bloedige wraak te nemen. En een eeuwigheid in de hel te voorkomen...

Danny Trejo speelt zielenvangertje voor de duivel (Mickey Rourke met zijn plastic tronie) in een western die ondanks een dikke $5mln budget enkel uitblinkt in  armetierigheid en gebrek aan visie en vernuft.

Nederlander Roel Reiné is na Giovanni Korporaal met El diabólico uit 1977, pas de tweede landgenoot die een feature length film in het westerngenre draaide, maar mag de pistolen van Korporaal nog niet poetsen.

De snelle montage werkt onnodig verwarrend en de bovenmatige hoeveelheid shots van boven weet enkel irritatie op te roepen. De belichting is ronduit ruk, met een surplus aan donkere scenes die er waarschijnlijk alleen maar zijn om de ondermaatse effecten uit de computer te verbloemen.

De dialogen zijn afgrijselijk. Verbazingwekkend is het dan ook niet dat de zeer beperkte hoofdrolspeler Danny Trejo ze maar moelijk uit zijn strot krijgt. Micke Rourke kwam ook opdagen in Boekarest, alwaar de prent werd gedraaid. Opdagen is echter het enige wat Rourke deed, al zou hij uiteraard gemakkelijk zijn plastisch chirurg de schuld kunnen geven indien hem wordt aangewreven dat er van expressie geen sprake is. 

Dead in Tombstone is niet compleet waardeloos. Er zijn wat tieten, een handvol licht amusante actiefragmenten en Anthony Michael Hall speelt een aardige slechterik. Over het geheel genomen is het echter niet veel soeps en had ik de film beter aan me voorbij kunnen laten gaan.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 5 3 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Dead in Tombstone
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Klute:
Hij is nog te bestellen bij Fnac België, de Franse DVD, maar wel (ook) met...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht