Cain's Cutthroats

Nadat de burgeroorlog is afgelopen trekt de confederate kapitein Cain zich terug om zich in rust aan zijn gezin te wijden. Dit sprookje komt echter snel ten einde wanneer zijn oorlogskompanen hem komen opzoeken. Het is een groep randdebielen eerste klas die nog onder de Zuiderlijke vlag 'vecht', maar dit houdt niet veel maar in dan moord- en roofpartijen. Wanneer de kapitein er geen trek in heeft ze te vergezellen, wordt zijn vrouw verkracht en vermoord. Ook zijn zoontje wordt afgeknald, tewijl hijzelf voor dood wordt achtergelaten. Een merkwaardige priester/premiejager lapt Cain op en samen gaan ze op jacht naar het tuig...

Een exploitation juweeltje mag je Cain's Cutthroats toch wel noemen. Het is niet enkel een zeer grimmige film, maar ook een behoorlijk vermakelijke. Een in bloed gedrenkte, goedkope western die van venijn aanelkaar hangt. Met verknipte personages en tieten en schieten.

De hoofdpersoon heeft genoeg reden tot het nemen van wraak. Zijn zwarte vrouw wordt verkracht door een eenogige confederate, waarna ze wordt doodgetrapt door een losgeslagen debiel. De vrouw wordt overigens gespeeld door een blanke actrice.

Al snel is duidelijk dat Cain, Justice Cain voor de volledigheid, zo mensonterend mogelijk wraak wil nemen. Zo schiet hij een bendelid van dichtbij door het hoofd, terwijl deze seks heeft met een hoer. Deze hoer gaat later nog haar fraaie tieten wassen in een riviertje, maar dit geheel terzijde.

De bende gaat echter nog gruwelijker te werk dan Cain. Zo wordt van een bejaarde de hand afgehakt, omdat zijn arm aan een geldkistje vastzat. De rest van het legertje Yanks wordt ook vrij barbaars afgeslacht. Over bloed heb ik in dezen zeker geen klagen!

De sidekick van Cain is een oude priester die bijbeunt als premiejager. Terwijl hij kwistig met bijbelcitaten strooit, doet hij het premiejagen op onorhtodoxe wijze: Hij verzamelt de hoofden van mannen waar een prijs op staat. Als een crimineel bruut in het gezicht wordt gekanld, zie twee alinea's terug, jammert hij dan ook dat het hoofd vernaggeld is. De bloedige pulp special effects laten vervolgens een misvormde kop zien die inderdaad niet meer valt in te wisselen voor cash.

Oh, ja. Er is ook nog een slechterik die constant in zijn neaus aan het peuteren is. Hij veegt zijn snot overal aan af. Regisseur Ferdinando Merighi moet dit gezien, daar zijn spaghetti western They Called Him Trinity, een jaar later gemaakt dan Cain's Cutthroats, ook een identiek walgelijke neusvretende revolverheld zou bevatten.

Het acteerwerk is best aardig voor zo een b-film. John Carradine springt eruit als vreemde priester, maar het is Darwin Joston die de show steelt met zijn huiveringwekkende vertolking van een schizofrene, gewelddadige pistolero met een moedercomplex.

Besproken versie

Cain's Wraak
Distributie: CNR Video
Medium: VHS
Beeldformaat: 4:3
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: 95 minuten (PAL)


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Cain`s Cutthroats
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand