Red Ridge (Rape & Revenge)

De exploitationfilm. Het blijft toch een bijzonder onderdeel van de cinema. Dat geldt misschien wel het meest voor het subgenre waarin de verkrachting centraal staat. Liefst met een goede portie wraak erna natuurlijk. Daar hebben ze dan de mooie naam Rape/Revenge voor bedacht.

Bij het lezen van de naam van de hier besproken thriller kun je er onmogelijk omheen dat het er eentje uit dit subgenre is. Het verhaal is kinderlijk eenvoudig: een jong stel rijdt over een verlaten weg en wordt tegengehouden door rednecks. De vrouw wordt verkracht en de man voor dood achtergelaten, waarna hij besluit zijn vrouw te wreken. Tja, less is more zullen we maar zeggen om niet al te negatief te beginnen.

Want dat er negatief geschreven kan worden over deze film staat als een paal boven water. Om te beginnen is Rape And Revenge -zoals de DVD-hoes leest- in 2006 al eerder zonder succes uitgebracht onder de titel Red Ridge. De kans dat succes deze keer wel komt is even groot als de kans dat er ooit een fatsoenlijk Nederlands kabinet komt.

We hebben hier dan ook met een vreselijk slechte film te maken. De beeldkwaliteit is van bedroevend niveau evenals het acteerwerk. Daarnaast wordt het handelsmerk van dit soort films (verkrachtingen dus) niet eens in beeld gebracht. Waar is dan het exploitatieve, choquerende element? Wat is dan het nut van deze film? Aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat sommige kijkers hier juist blij mee zijn, maar die hadden hier überhaupt niet aan moeten beginnen. Nee, het is armoe troef in deze goedkope productie. Zelfs als onderzetter dienen zou voor deze DVD te veel eer zijn.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 2 3 2 2.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- The Game (thriller : 8)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Chinatown (thriller / misdaad : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Red Ridge (Rape & Revenge)
Red Ridge (Rape & Revenge)




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand