The Rebel (Dong Mau Anh Hung)

We vervolgen onze weg door de actiecinema uit het Verre Oosten met een film uit Vietnam. Misschien een beetje verrassend: het is een oorlogsfilm, maar hij speelt zich niet af tijdens de oorlog tussen Noord en Zuid (de oorlog die wij kortweg de 'Vietnamoorlog' noemen), maar is gesitueerd in de jaren '20 van de vorige eeuw, aan het eind van de koloniale tijd.

Om het verzet van de plaatselijke bevolking te breken, heeft de Franse bezetter elitetroepen in het leven geroepen, bestaande uit Vietnamezen die sympathiseren met de kolonisator. Twee leden van zo'n elitegroep, Cuong en Sy, hebben de opdracht om een mysterieuze revolutionair uit te schakelen. Via diens dochter denken ze de man op het spoor te komen, maar Cuang kampt met gewetenswroeging en als hij het meisje ontmoet, wordt hij op haar verliefd; hij zal nu een keuze moeten maken tussen zijn strijdmakker en zijn geliefde ...

Van alle oosterse actiefilms die ik de laatste tijd gezien heb, is dit één van de beste en zeker één van de spannendste. Het verhaal zit goed in elkaar en er zijn diverse buitengewoon beklemmende momenten, bijvoorbeeld een scene in een gevangenkamp die doet denken aan het beste werk van John Woo. The Rebel is dus een oorlogsfilm, maar martial arts spelen ook een grote rol. De twee hoofdrolspelers zijn experts in verschillende vechtsporten, zoals Muy Thai boxing, Tae Kwon Do en Jeet Kun Do. De vechtscènes zijn werkelijk verbluffend. Thang Van Ngo, die de dochter speelt, is geen specialiste in martial arts, maar daar merk je weinig van. Ze schopt, vliegt en slaat dat het een aard heeft.

Er zijn eigenlijk maar twee minpuntjes: Eén van de hoofdpersonages, Sy, lijkt over bovennnatuurlijke krachten te beschikken (hij is haast onkwetsbaar voor klappen en trappen, en zelfs voor messteken), en voor deze eigenaardigheid wordt geen verklaring gegeven. Verder is de versie die op DVD werd uitgebreid in Europa lichtjes ingekort; voor het verhaal heeft het geen gevolgen, maar het leidt hier en daar tot nogal plotse overgangen.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7.5 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- The Dirty Dozen (oorlog / actie : 8)
- Where Eagles Dare (oorlog / actie : 7.5)
- The Admiral: Roaring Currents (Myeong-ryang) (oorlog / actie : 7)
- Quel maledetto treno blindato (Inglorious Bastards) (oorlog / actie : 6.5)
- 5 per l'Inferno (Five for Hell) (oorlog / actie : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Rebel (Dong Mau Anh Hung)
The Rebel (Dong Mau Anh Hung)
The Rebel (Dong Mau Anh Hung)
The Rebel (Dong Mau Anh Hung)




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand