Guan yun chang (The Lost Bladesman)

Met uitzondering van de openingsscène en het slot, is de handeling van deze Wuxia-film gesitueerd in 199 AD, negen jaar voor de befaamde Slag bij de Rode Klippen, die het onderwerp was van John Woo's Red Cliff. De film beschrijft een gebeurtenis in het leven van Guan Yu, één van de beroemdste generaals in de geschiedenis van China.

Tijdens een campagne in Noordelijke richting, wordt Guan Yu, een generaal in het leger van de opstandige krijgsheer Liu Bei, gevangen genomen door Cao Cao, de hofmaarschalk van de Keizer. Omdat de keizer jong en onbekwaam is, is Cao Cao de machtigste man van het land. Hij behandelt Guan Yu met respect en biedt hem een hoge post aan binnen het Keizerlijke leger. Guan Yu voert de Keizerlijke troepen tijdens enkele succesvolle campagnes aan, en krijgt daarom van Cao Cao toestemming om terug te keren naar zijn oude meester, maar sommige officieren in het keizerlijke leger denken daar anders over ...

The Lost Bladesman laat zich niet zo gemakkelijk bekijken. Wie absoluut niet thuis is in de Chinese geschiedenis en cultuur, zal problemen hebben om het verhaal te volgen en worden afgeschrikt door de vele gesprekken over zaken als eer, eenheid, trouw en goddelijkheid. Afgezien daarvan, had ik wat meer venijn en vaart verwacht in een film die is geregisseerd door het duo dat ook verantwoordelijk was voor de befaamde Infernal Affairs trilogie. Sommige actiescènes zijn overweldigend (met name een duel in een smalle steeg), maar ze werken ook wat bevreemdend. Het personage is historisch, maar het scenario is gebaseerd op een passage uit een kroniek uit de 14de eeuw, waarin Guan Yu wordt verheerlijkt. Ik wil graag geloven dat hij een stoere krijger was met wie je liever geen ruzie had, maar het lijkt me stug dat hij in zijn eentje complete regimenten over de kling joeg. Maat houden jongens.

Donnie Yen is een fantastische martial arts artiest (hij deed ook de choreografie van de actiescènes), maar als acteur heeft hij zo zijn beperkingen. Jiang Wen steelt duidelijk de show als de enigszins doortrapte Cao Cao (het personage komt ook voor in Red Cliff, maar wordt hier iets sympathieker afgeschilderd).



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 6 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Serbuan maut (The Raid: Redemption) (actie / martial arts : 7.5)
- Gladiator (actie / drama : 8.5)
- Chi bi (Red Cliff) (actie / speelfilm : 8)
- Spartacus (actie / drama : 8)
- Skyfall (actie / thriller : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Guan yun chang (The Lost Bladesman)
Guan yun chang (The Lost Bladesman)
Guan yun chang (The Lost Bladesman)
Guan yun chang (The Lost Bladesman)




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand