Die Goldsucher von Arkansas

Iets met cowboys en Indianen, dat is ongeveer de onderhavige plot. En wat goud. Al met al wordt het, verhaaltechnisch, tamelijk eenvoudig gehouden bij deze Sauerkraut western.

Hoewel het scenario geen verrasingen brengt is er in de rolverdeling, op verrassende manier, geblunderd. Minder verrassend was het namelijk geweest indien Horst Frank en Mario Adorf van rol hadden gewisseld. Adorf overtuigt hier namelijk niet als slechterik. Dit had de tot good guy rol veroordeelde Frank een stuk beter gedaan.

De man die top billing kreeg in de versie die ik zag is Brad Harris. Zijn rol is vrij groot, maar hij weet er totaal geen stempel op te drukken. Onderhoudender dan de vertolking in kwestie is het interview met hem, een extraatje op de Koch Media dvd, bijna 50 jaar na het opnemen van de film.

Vreselijk zijn de Duitstalige muzikale nummers die ten gehore worden gebracht. Over 'Gold' (spreek uit op zijn Duits) en zo. Maar dat geldt evenzo voor de kostumering die te schoon en afgezaagd is om enige geloofwaardigheid te triggeren.

De Engelse titel van de film luidt: Massacre at Marble City. Stront aan de knikker dus, als je de titel mag geloven. Een aardig bloedbadje vindt inderdaad plaats op het einde. Een lekker uitgerekte actiescène waarin vrij veel mensen het loodje leggen.

Ach, Die Goldsucher von Arkansas is vrij goed gemaakt. Er is echter vrij weinig spaghetti western achtigs aan. En dat is nu juist hetgene waarnaar ik op zoek ben in Europese westerns. Het verhaal is bovendien veel te infantiel om te beklijven.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Die Goldsucher von Arkansas
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht