Man on a Ledge

Man on a Ledge begint met een man die een kamer huurt in een van de duurste hotels van de stad. Hij vraagt de bell boy of het nog te vroeg is voor champagne. "Helemaal niet," is het antwoord. Na een uitgebreid ontbijt en een paar glazen champagne stapt de betrokkene uit het raam en neemt plaats op een smalle richel. Blijkbaar was het ontbijt een Laatste Avondmaal. De mensen beneden hebben snel in de gaten wat er gaande is, en het nieuws verspreidt zich als een lopen vuurtje:

Iemand staat op het punt om naar beneden te springen.

Via een flashback leren we dat de man een ex-bajesklant is, die de begrafenis van zijn vader aangreep om te ontsnappen. Nadat de inmiddels gewaarschuwde politie is gearriveerd, vraagt de man om de richel om één bepaalde persoon: Officer Lydia Mercer. Zij was enkele weken daarvoor betrokken bij een gelijkaardig incident, waarbij het slachtoffer (een andere politieman) uiteindelijk sprong en om het leven kwam. Zeer tegen haar zin, dient Mercer zich bij het nieuwe slachtoffer aan, maar ze merkt al snel dat er iets niet klopt: hij wil helemaal niet springen, maar ...

Wat wil hij dan wel?

De laatste tijd zien we steeds meer thrillers met talloze plotwisselingen, waarbij het verhaal telkens compleet op zijn kop wordt gezet. De hoofdpersoon is niet de speurder, maar juist degene die alles weet en onder controle heeft, alle anderen tasten in het duister. Zo is het ook hier: de man op de richel manipuleert alles en iedereen, ook de kijker.

Zoals de meeste van dit soort thrillers, is Man on a Ledge wel onderhoudend, maar ook vederlicht. Het verhaal klinkt aanvankelijk interessant, maar geloofwaardig wordt het eigenlijk nooit en spannend alleen zo nu en dan. Daar komt bij dat we in dit geval halverwege wel zo'n beetje weten wat er gaande is, en dan wordt het moeilijk om niet te gaan nadenken over alle toevalligheden in het scenario. De cast is erg chique, maar geen van de sterren levert een bijzondere prestatie. Worthington werd met Avatar eensklaps een ster, maar heeft sindsdien weinig indruk gemaakt en kan ook hier de kar niet trekken. Jamie Bell (die hier zijn broer speelt) had wellicht meer van de hoofdrol (en daardoor ook de film) gemaakt.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Sitting Target (thriller / misdaad : 7)
- Shadow of a Doubt (thriller / misdaad : 6.5)
- Surveillance (thriller / misdaad : 6.5)
- De Heineken Ontvoering (misdaad / thriller : 7)
- American Gangster (misdaad / thriller : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Man on a Ledge
Man on a Ledge
Man on a Ledge
Man on a Ledge
Man on a Ledge




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand