The Killing Room

Je kent ze vast wel, van die medische experimenten waarbij je een paar dagen wat medicijnen moet testen en ondertussen lekker kan relaxen. Betaalt best aardig als je normaal gesproken werkloos bent. In de Metro zie je er vrijwel dagelijks aankondigingen voor. Afijn, The Killing Room draait dus ook soort van om dit soort testen.

Een viertal mensen op zoek naar snel geld doet mee aan een dergelijk experiment. De drie mannen en één vrouw wachten geduldig op de uitleg van de dokter. Die schiet vervolgens de vrouw door het hoofd en verlaat de kamer. De drie mannen zitten vast en kunnen niet ontsnappen. Het is ze al snel duidelijk: slechts één van hen zal de kamer levend verlaten.

Aardige opzet, redelijk sfeervol, degelijk opgezet, acceptabel acteerwerk. Eigenlijk niet zoveel mis mee dus voor het thrillergenre. Het is echter dertien in een dozijn dat je aangeboden krijgt in The Killing Room. Veel indruk zal deze film dan ook niet maken en waarschijnlijk weet je volgende maand niet meer waar deze over ging. Is dat erg? Nee hoor, maar weet dat je niet van je stoel zult vallen van de verrassingen.

Verhaaltechnisch is het overigens jammer dat er niet meer originele elementen zijn toegevoegd. Ergens doet deze thriller namelijk denken aan Das Experiment, dat de spanning wel tot grote hoogten weet op te voeren. Ook opvallend zijn de laatste dertig seconden van The Killing Room. Er wordt op dat moment namelijk een plotwending van jewelste genomen. De uitwerking daarvan had men ongetwijfeld willen bewaren voor een vervolgfilm. Ik waag echter te betwijfelen of die er ooit gaat komen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)
- The Game (thriller : 8)
- Vertigo (thriller / misdaad : 8)
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Chinatown (thriller / misdaad : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



The Killing Room
The Killing Room
The Killing Room




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand