Tarantula!

Ergens in de woestijn experimenteert een duo voedselbiologen op dieren. Dat gaat allemaal prima; de beesten groeien als kool. Dit zou wel eens de aanstaande hongerproblematiek kunnen oplossen! Maar daarvoor zal geëxperimenteerd moeten worden op mensen. Deze reageren echter niet zo goed op het (radio actieve) middel dat hen wordt toegediend. Van het duo blijft er, reeds voor de titelrol begon, maar een over. Gruwelijk misvormd komt hij -alles voor de wetenschap- aan zijn einde. Wanneer ook een labhulpje met het goedje is ingespoten, verandert diens gezicht eveneens in een vormloze massa. Vanwege zijn plotselinge lelijkheid en zijn aanstaande dood gaat hij een robbertje vechten, waarbij een uit de kluiten gewassen tarantula uit het laboratorium ontsnapt. Deze heeft honger en wordt bovendien alsmaar groter...
 
Tarantula!
 
Het uitroepteken achter de krachtige titel en de sensationele artwork beloven nogal wat. De belofte wordt oke ingelost. De titelspin is actief op moorddadige wijze en de effecten zijn hierbij niet eens zo slecht. Regisseur Jack Arnold draaide wel eens een western en dat is ook hier goed te zien. Een stoffig westernstadje is het decor, compleet met oude, verwarde, sheriff zonder enige daadkracht. Het contrast met de moderne elementen is aardig.

Het acteerwerk voldoet zowaar. De teksten van de personages zijn meestal niet best, maar de cast doet uiterst serieus, hetgeen werkt. Een jaren '50 versie van actrice Gina Gershon onderscheidt zich hierbij, acteertechnisch, het meest postief.

Uiteraard heeft Tarantula! de nodige campy momenten. Een nietsvermoedende vrouw die zich uitkleedt terwijl de huizenhoge spin naar binnen loert is hiervan een goed voorbeeld. Op het einde wordt de uit de kluiten gewassen geleedpotige gebombardeerd met napalm; ook vrij geinig gedaan.

Al met al is dit een simpele, doch vermakelijke, combinatie van horror en sci-fi die aardig de tijdsgeest van de jaren '50 weergeeft. Met de speelduur van 75 minuten zit het ook wel snor.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Event Horizon (horror / science fiction : 7.5)
- Remote Control (horror / science fiction : 6)
- La cámara del terror (horror / science fiction : 6)
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Tarantula!
Tarantula!
Tarantula!
Tarantula!




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand