Unstoppable

Tony Scott:  fans roemen zijn avant-gardistische vormgeving en hyper-kinetische cameravoering, anderen klagen dat ze schele hoofdpijn krijgen van al dat drukke gedoe. Toen ik las waar Unstoppable over ging (een onbemande trein die op drift raakt), dacht ik dat het weer goed prijs zou zijn, maar Tony moet hebben gedacht dat een trein zonder remmen die in volle vaart door een landschap davert, al voldoende spektakel oplevert. Voor zijn doen is Unstoppable een haast ingetogen film. Helaas valt hij ook wat tegen.

Denzel Washington speelt een treinmachinist uit Pennsylvia, die een nieuwe collega moet inwerken, een rangeerder zonder enige ervaring, gespeeld door Chris Pine (een ster in wording, zegt men). De nieuweling gedraagt zich als een eikel, en Washington heeft meteen een gloeiende hekel aan hem. Door een reeks menselijke fouten, raast een onbemande trein, gevuld met chemicaliën, door Pennsylvania. Wat de autoriteiten ook doen, het gevaarte blijkt niet tot stilstand te brengen. Uiteindelijk zijn Washington en zijn onervaren maatje (dat voelde je al aankomen) de enigen die een gigantische ramp kunnen voorkomen.

Unstoppable

Volgens een boodschap die aan de film voorafgaat, is Unstoppable op feiten gebaseerd. Ik heb wat research verricht en inderdaad : de zaak is weliswaar zwaar gedramatiseerd, maar de voornaamste feiten kloppen. De film begint aardig met een paar vermakelijke misverstanden en kleinere ongelukken, en Scott schiet naar hartelust giftige pijlen af op de moderne media en het Amerikaanse zakenleven.  Dat is allemaal best leuk, maar gaandeweg begint Unstoppable steeds meer op een rampenfilm uit de jaren zeventig te lijken. Het regent clichés en de toon wordt met de minuut sentimenteler: beide mannen hebben thuis de nodige problemen, maar alle ruzies worden bijgelegd, en bovendien blijkt Pine - die eikel - bij nader inzien juist een geschikte peer die bovendien van geen ophouden weet, zelfs een gebroken voet kan hem niet stoppen.

Met twee helden aan boord, begrijp je ook al snel dat het goed moet aflopen. Op die manier wordt Unstoppable een rampenfilm zonder echte ramp. Pfff.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Gladiator (actie / drama : 8.5)
- Chi bi (Red Cliff) (actie / speelfilm : 8)
- Spartacus (actie / drama : 8)
- Skyfall (actie / thriller : 8)
- Aliens (actie / science fiction : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Unstoppable
Unstoppable




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand