Zyzzyx Rd

Zyzzyx Rd - voluit: Zyzzyx Road – is de naam van een bestaande weg in de omgeving van Las Vegas, ook al is de spelling iets anders (zie foto links). De weg leidt, zoals de inwoners van Vegas zeggen, naar nergens, dat wil zeggen: de woestijn in.

De woestijn: dat is precies waar Grant en Marissa willen zijn. De eerste is een accountant met een slecht huwelijk, de tweede een vamp van onbekende leeftijd, maar in elk geval véél jonger dan Grant. Ze hebben elkaar ontmoet aan de speeltafels van Vegas en daarna een feestje gebouwd in een hotelkamer, waar ze werden betrapt door Joey, de vriend van Marissa. In de daarop volgende consternatie sloeg Grant Joey dood met de vibrator van Marissa. Althans, hij dacht dat het een vibrator was. Zoals hij ook dacht dat Joey dood was. Maar is dat wel zo?

Zyzzyx Rd


Het tweetal besluit Joey te begraven in de woestijn, maar daar aangekomen, is het lijk uit de kofferbak verdwenen. Ook blijkt er iemand in het niemandsland rond te sluipen, die het op Grant en Marissa heeft voorzien.

Zyzzyx Rd staat bekend als de minst succesvolle bioscoopfilm aller tijden. Hij werd in de VS slechts in één theater uitgebracht, in Dallas, en bracht in zes dagen tijd $ 30 op: slechts vijf personen kochten een kaartje. Ook in het buitenland had nauwelijks iemand belangstelling voor de film. Dat hij nu op DVD is uitgebracht, is te danken aan het feit dat de actrice Katherine Heigl inmiddels een sterretje is geworden dankzij de TV-serie Grey’s Anatomy.

Zyzzyx Rd is een meevaller. Het scenario zit slim in elkaar en weet de kijker een paar keer aardig beentje te lichten. In het begin lijkt de film thriller, vervolgens gaan we de horrortoer op, en uiteindelijk blijkt er toch een logische verklaring te bestaan voor voor de vreemde verschijnselen. Die verklaring ligt een beetje voor de hand, en is ook al eens eerder gebruikt, maar dat maakt niet zoveel uit: het tempo ligt zo hoog (en de film duurt zo kort) dat je amper tijd krijgt om diep over de dingen na te denken.

Zyzzyx Rd is te huur in de videotheek, maar ligt ook al in de bakken met aanbiedingen van sommige supermarkten, althans in België. Ik tikte de DVD voor een prikje op de kop: het prikje was goed besteed. Vanwege de rare spelling van de titel, draagt de DVD de naam Dead Ahead, oorspronkelijk de ondertitel van de film.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 7 6.5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Hickey and Boggs (thriller / film-noir : 7)
- Blood Simple (thriller / film-noir : 6.5)
- La Morte non ha Sesso (A Black Veil for Lisa) (thriller / film-noir : 6.5)
- Tony Rome (thriller / film-noir : 6.5)
- Lady in Cement (thriller / film-noir : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie film-noir eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Zyzzyx Rd
Zyzzyx Rd
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand